Miközben Karácsonyék sorra állítják le a felújításokat pénzhiányra hivatkozva, a BKK-nál milliós jutalmakat fizetnek

Budapest Lánchíd felújítás előtt
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány közepette fizet milliós jutalmakat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a dolgozóinak - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A közlekedési társaság arról tájékoztatta a lapot hogy az elmúlt hónapokban három embernek fizettek ki jutalmat az

összesen bruttó 2,9 millió forint értékben. A Magyar Nemzet azon értesülését tagadják, hogy az egyik jutalmazott még a próbaidejét töltötte volna a cégnél.

A lap azt írja, hogy a fővárosi fenntartású vállalat jelentős hiánnyal küszködik – az évente jelentős összegű állami hozzájárulás nélkül minden valószínűség szerint csődbe is menne –, ráadásul Karácsony Gergely főpolgármester és szövetségesei több sürgető beruházás megvalósítását éppen pénzhiányra hivatkozva halogatták. Például egy tavalyi tanulmány szerint az egyre rosszabb műszaki állapotú Lánchíd felújítását legkésőbb júniusban kellett volna megkezdeni. De a közelmúltban Karácsony a kormánytól kért 55 milliárd forint állami többlettámogatást a főváros számára, amelyet emellett még egy hetvenmilliárd forintos hitellel is eladósítana.

A Lánchíd felújítását már régen meg kellett volna megkezdeni Fotó: Csudai Sándor - Origo

A főpolgármester a kampányígéreteit is a források szűkösségére hivatkozva nem tartotta be, így a 14 éven aluli gyermekek sem utazhatnak ingyenesen a tömegközlekedési eszközökön, és a 3-as metrót sem szereltette fel légkondicionálókkal. Ezen felül az utóbbi metróvonal középső szakaszának az alagút-felújítása is elakadni látszik, amelyen akár százmilliárd forintos nagyságrendű uniós támogatást bukhat az ország. Az már csak hab a tortán, hogy a Párbeszéd társelnökeként a főpolgármester a mindenkinek alanyi jogon járó alapjövedelem mellett is kampányol - írja a Magyar Nemzet.