Egy 38 éves Veszprém megyei férfi, Ákos mondta el betegségének történetét a VEOLnak.

 

Szeptember első hetében kezdődött. Egyik este kisebb fájdalmat éreztem a tüdőmben, másnap reggelre pedig belázasodtam. Nem volt magas láz, 37,6 körüli – mesélte Ákos, majd hozzátette, hogy aznap nem is változott semmi, maradt az enyhe láz és kellemetlen érzés a mellkas környékén.

Másnapra a lázat felváltotta a fej- és torokfájás, de az sem tartott sokáig. Ákos, elmondása szerint, már azt hitte, minden rendben van, amikor az ötödik nap körül teljesen elment a szaglása.

Körülbelül másfél hétig egyáltalán nem éreztem szagokat, de legalább másfél hónap kellett, hogy minden olyan legyen, mint a betegség előtt – mondta. A vírusos megbetegedés óta úgy érzi, sokkal fáradékonyabb, mint korábban, valamint néha furcsa, megszaporodó szívdobogást is tapasztal.

Ez azért is nyomasztó számomra, mert rendszeresen szoktam futni, és több helyen is olvastam, hogy néhány koronavíruson átesett sportolónál komoly egészségügyi problémákat okozott, hogy a betegségből való felépülés után túl gyorsan kezdtek el intenzíven edzeni – jegyezte meg Ákos.