A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt letartóztatását indítványozza annak a sofőrnek, aki miután Helvécián elgázolt egy út szélén gyalogosan közlekedő nőt, magára hagyva, megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A nő a helyszínen meghalt - áll a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A gyanú szerint a helybeli férfi 2020. október 24-én 15 óra körül – nappali, jó látási viszonyok között – Helvécia lakott területén közlekedett az általa vezetett teherautóval. Haladása során kocsija jobb első részével elütötte az előtte, vele azonos irányba az úttest jobb szélén közlekedő gyalogost. A baleset következtében a nő az úttest jobb oldalán lévő fás-bokros területre esett és olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. Csak másnap reggel találtak rá.

A férfi annak ellenére, hogy észre vette a gázolást, a helyszínről megállás nélkül elhajtott.

A kecskeméti rendőrök gyorsan azonosították és elfogták a férfit, akit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és a segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A férfi az általa okozott baleset helyszínéről azért menekült el, hogy megússza a következményeket, ezért esetében a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll. Az ügyészség a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményekkel gyanúsított férfi jelenlétének biztosítása érdekében a mai napon a letartóztatását indítványozza - írják.