Az életéért futott a gödöllői trafik eladója, de a késes rabló utolérte

bolt, rablás, Gödöllő,
Vágólapra másolva!
A gödöllői rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a 23 éves bagi férfit, aki késsel rabolt ki egy trafikot a gyanú szerint - írta a police.hu.
Vágólapra másolva!

A pénztárgép szalagját cserélte az eladó kedd este, amikor egy férfi belépett az üzletbe. A nő - felnézve - figyelmeztette a vendéget, hogy nem visel maszkot, pedig az kötelező, a

következő pillanatban azonban meglátta a kést

az idegen jobb kezében.

A támadó a bevételt követelte. Ütögette a plexit, a késével hadonászott, fenyegetőzött. A pénztáros megpróbált elmenekülni, de elsőre nem sikerült neki. A nő az üzlet hátsó ajtaja felé indult, de a támadó visszalökte a félig nyitott ajtót. Némi dulakodás árán a nőnek sikerült kijutnia. Elfutott és egy közeli büfénél kért segítséget.

Eközben

a támadó a pult mögött lévő pénztárgépből kimarkolt egy marék bankjegyet,

majd egy éppen belépő vásárló mellett kisétált a tetthelyről és elmenekült.

Az eladó nem sérült meg,

a rabló pedig közel 285 ezer forintot zsákmányolt.

A gödöllői rendőrök minden lehetséges tanút felkutattak, kikérdeztek, gyűltek az információk, szűkült a kör, hajnalra már tudták, ki az, akit keresniük kell, és célirányosan indultak egy bagi címre.

A férfit elfogták és a kapitányságra vitték kihallgatásra, beismerte a tettét.

A lakásának átkutatása során a rendőrök az elrabolt pénz egy részét megtalálták, a hiányzó összegből a 23 éves férfi - elmondása szerint - tartozását rendezte.

Az őrizetbe vett férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság folytatja le, egyben kezdeményezik letartóztatását.