Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki nizzai iszlamista terrortámadás kapcsán a magyar emberek nevében együttérzését fejezte ki a francia nemzetnek, és sok erőt kívánt az áldozatok családjainak abban a levélben, amit Emmanuel Macron köztársasági elnöknek küldött - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Mint írta, mély megdöbbenéssel értesült a Nizzában elkövetett szörnyű terrortámadásról. A mai és az elmúlt hetek támadásai is egyértelműen megmutatták, hogy közös európai kultúránk, életmódunk és értékeink a szélsőséges terrorizmus célkeresztjébe kerültek - fogalmazott a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor biztosította Franciaország államfőjét Magyarország támogatásáról ezekben a nehéz órákban.
Készen állunk arra, hogy egyesítsük erőinket a hagyományos európai értékek és a hagyományos európai életforma megvédése érdekében - írta részvétet nyilvánító levelében a magyar kormányfő.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, brutális terrortámadás történt Nizzában, ahol lefejeztek egy nőt egy templomban, egy férfi torkát elvágták, a templom előtt egy nőt pedig halálra késeltek.

Emellett terrortámadás történt Avignonban is, illetve megkéseltek egy francia őrt Szaúd-Arábiában.