Kezdenek elszabadulni a szélsőséges, keresztényellenes, a hagyományos európai értékeket és a hagyományos európai életformát megsemmisíteni akaró ideológiák, csoportok és személyek - írta közösségimédia-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az elmúlt napokban lezajlott keresztényellenes és iszlamista terrorakciókra reagálva.

Egy tanár lefejezése, gyilkosság a templomban, a szent pápa szobrának meggyalázása... - folytatta bejegyzését a külügyminiszter, majd a következő kérdéseket tette fel: Mi jön még, vagy minek kell még jönnie, hogy egyes döntéshozók végre észhez térjenek?

Európa, ébresztő! Ne hagyjuk magunkat!- zárta bejegyzését a miniszter.

Európa, ébresztő! Kezdenek elszabadulni a szélsőséges, keresztényellenes, a hagyományos európai értékeket és a...

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. október 29., csütörtök

A mai napon két terrortámadás is történt Franciaországban: reggel Nizzában lefejeztek egy nőt egy templomban, egy férfi torkát elvágták, a templom előtt egy nőt pedig halálra késeltek; ezt követően beszámoltunk, hogy rendőrökre támadt egy fegyveres férfi Avignonban, aki Allahu akbart kiabált. Ezeken felül pedig megkéseltek egy őrt Franciaország szaúd-arábiai konzulátusa előtt.

A történtekre Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár is reagált, aki azt írta,

megrendülve értesült arról, hogy Franciaországban, Nizzában egy templomban meggyilkoltak legalább három embert. A feltételezések szerint egy iszlamista merénylő egy hívő asszonyt le is fejezett.

Megrendülve értesültem arról, hogy Franciaországban, Nizzában egy templomban meggyilkoltak legalább három embert. A...

Közzétette: Azbej Tristan ن – 2020. október 29., csütörtök

Ez a borzalmas tragédia is egy riasztó jel azzal kapcsolatban, hogy már Európában is megjelent az emberi életre törő keresztényüldözés. Franciaországban sem ez az első ilyen eset: 2016-ban Boldog Jacques Hamel atyát gyilkolták meg ugyanígy - fogalmazott az államtitkár.

Azbej Tristan végül hangsúlyozta, hogy elutasítjuk a keresztényüldözésnek minden formáját. Az első szó a kegyeleté. A másodikkal viszont tetemre hívom azokat, akik a migráción keresztül importáltak szélsőségeseket Európába. Ettől mi megvédjük Magyarországot, szerte a világon pedig védelmünkbe vonjuk a keresztényeket.