A Bajai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, akit már többször elítéltek amiatt, hogy részegen vezetett. Legutóbb október 1-én Baja belterületén érték tetten.

A helyi férfi október 1-jén kora délután részegen autózott Baja belvárosában, amikor egy rendőr megállította és igazoltatta. Bevitték a Bajai Rendőrkapitányságra. Az elektromos alkoholszonda ugyanis kimutatta, hogy részeg. A férfi szervezetében fél órával az intézkedés után 0,88 mg/l, egy órával később 0,87 mg/l levegőalkoholt mutatott ki.  AEmellett kiderült, hogy nem is vezethetett volna, akkor sem, ha józan, mivel korábban is elkapták már részeg vezetés közben és elvették tőle a jogosítványát. Nem is egyszer.

A részeg vezetés miatt korábban négyszer elítélt férfit bíróság elé állították. A bíróság az ügyésszel egyetértve bűnösnek mondta ki a visszaesőt, és 6 hónap fogházbüntetést szabott ki rá, emellett 1 évre a közügyektől, 5 évre pedig a vezetéstől is eltiltotta. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért, hosszabb fogházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett - írja az Ügyészség oldala.