Nem kedveznek a hivatalos számsorok a folyton folyvást pénzért kuncsorgó Karácsony Gergely főpolgármesternek - írja a Magyar Nemzet pénteki cikkében, állításait konkrét számokkal alátámasztva.  

A lap adatigénylésére a Magyar Államkincstár közölte, hogy október 20-ai adatok szerint 

a főváros 133,9 milliárd forint állampapírral rendelkezik, nettó készpénzállománya pedig 85,6 milliárd forint. 

Kiderült azt is, hogy a főváros január eleje és szeptember vége között 127,7 milliárd forint úgynevezett közhatalmi bevételre tett szert, ebből a legnagyobb tétel az állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó a maga 127,3 milliárd forintjával.

Rengeteg pénze van a fővárosnak, csak ezt Karácsony Gergelyék nem verik nagydobraForrás: Facebook

A Magyar Nemzet szerint a számsor önmagában is egyértelmű bizonyítványt állít ki a főpolgármester megnyilvánulásairól, azonban szerintük a helyzet még nyilvánvalóbb, ha számba vesszük a korábbi statisztikát. A féléves adatsor ugyanis arról tanúskodik, hogy január eleje és június vége között 61,4 milliárd volt a közhatalmi bevétel a fővárosban, ebből az iparűzési adó 61,2 milliárdot tett ki. Vagyis 

negyed év alatt 66,5 milliárdos adóbevétel folyt be Karácsonyék kasszájába. 

A fővárosnak június végén 27,9 milliárd forint készpénz állt rendelkezésére, állampapírban pedig 135 milliárdja volt. Ez azt jelenti, hogy három hónap alatt egymilliárddal csökkent ugyan az állampapír-állomány, ellenben 58 milliárddal nőtt a készpénz.

Mint ismert, Karácsony Gergely rendszeresen a kormányhoz fordul támogatásokért, és azzal vádolja a kabinetet, hogy a járványügyi intézkedései ellehetetlenítették az általa irányított fővárost.