Garázdaság miatt emeltek vádat egy 53 éves férfival szemben, aki szabadon engedte a kutyáját, majd rátámadt a szomszédjára részegen.

Június 11-én délben egy sátoraljaújhelyi négy lakásos társasház közös udvarán egy férfi szabadon engedte a kutyáját, amit az egyik lakó szóvá tett. A részeg férfi ezt rossz néven vette és veszekedni kezdett a másik férfival. A kutyás annyira dühös lett, hogy

megpróbálta fejen vágni a szomszédját, aki felemelte a karját, úgyhogy az ütés csak súrolta az arcát.

A támadó nem hagyta annyiban a dolgot. Trágár kifejezések kíséretében tovább ordítozott a szomszédjával és ismét rá akart támadni. Végül a kutyás rokonai közbeléptek, az ő kérésükre, a férfi leállította magát. 

Forrás: Police.hu

Az áldozatnak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A férfi ellen feljelentést tett a szomszéd a rendőrségen, de könnyű testi sértés miatt nem terjesztett elő magánindítványt, az 53 éves támadóval szemben, aki ellen garázdaság miatt indult eljárás. A nyomozók megállapították, hogy a férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A büntetlen előéletű férfival szemben az ügyészek a tárgyalás mellőzését és próbára bocsátást indítványoztak a Sátoraljaújhelyi Járásbíróságnál.