A baloldali újságírót zavarja Müller Cecília keresztje

MÜLLER Cecília
Müller Cecília, országos tisztifőorvos.
Vágólapra másolva!
Müller Cecíliát a baloldal szereplői a koronavírus-járvány kirobbanása óta támadják. A tisztifőorvos több hónapja, szinte minden nap sajtótájékoztatót tart a járványügyi helyzettel kapcsolatban, és tanácsokkal is szolgál a vírus elleni védekezés érdekében. Mivel szakmailag nem tudnak fogást találni Müller Cecílián, ezért rendszerint olyan dolgok izgatják a baloldalt, mint például, hogy saját ruháit hordja-e a tisztifőorvos, vagy öltözetik. A baloldali gondolkodásnak pedig most épp a kereszt nem tetszik Müller Cecília nyakában. Mindez egy nappal a franciaországi keresztényellenes terrortámadás után.
Vágólapra másolva!

- írta Szegő Péter újságíró közösségi oldalán –szúrta ki a Mandiner. A bejegyzést azóta már eltávolították, de Szegőnek nem ezt volt az első olyan kijelentése, amivel magára hívta a figyelmet. Korábban a Népszavában írt arról, hogy „a mai Magyarország egy fasiszta diktatúra. Diktátorok ritkán buknak meg választáson", így nehéz lesz legyőzni a Fideszt.

Vérlázító Szegő kijelentése

A PestiSrácok a botrányos kijelentéssel kapcsolatban megkérdezte a KDNP politikusát, Hollik Istvánt, aki egészen elképesztőnek tartja az ügyet, különösen annak fényében, hogy éppen tegnap történt egy brutális terrortámadás a kereszténység ellen, és vannak emberek, akik ilyen nyilatkozatra képesek. Hozzátette: azt sem szabad elfelejteni, hogy a keresztények elleni támadás sem mérvadó annyira számukra, mint az, hogy Magyarországon van-e jogállamiság, avagy nincs, mivel folyamatosan ezzel vannak elfoglalva. Hollik István szerint az is elgondolkodtató, hogy

a járvány idején a baloldali újságírónak az a legfontosabb, hogy Müller Cecília vegye le a keresztet a nyakából.

A politikus úgy véli, ez már szinte olyan, „mintha más bolygón élnének". Mint fogalmazott:

Az értékrendjüket az is jól mutatja, hogy folyamatosan azzal foglalkoznak, hogy miért nincs jogállam Magyarországon és Lengyelországban.

– mondta.