Börtönbe kerülhet a kecskeméti ámokfutó

Kecskemét, ámokfutó, rendőrsg
Vágólapra másolva!
Egy 37 éves férfi elmenekült az igazoltató rendőrök elől, akik a nyomába eredtek Kecskeméten. Végül sikerült ugyan elmenekülnie, de megtalálták és letartóztatták, majd újra elkapták, mert bűnügyi felügyelet alatt pénzt hamisított. A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a korábban drogügyei miatt már elítélt férfival szemben, akit amúgy közlekedési szabálysértések miatt két éven belül négyszer vontak felelősségre. 
Vágólapra másolva!

Az ámokfutót korábban kábítószerrel visszaélés miatt 3 év 8 hónapra ítélték. Áprilisban jogosítvány nélkül autóba ült

Kaposváron, ahol a Füredi csomópontban nem a megfelelő sávot használta kanyarodásra.

Mindezt a járőrök szeme előtt. A rendőrök meg akarták állítani, de a férfi lassítás helyett a gázra lépett és elmenekült a Berzsenyi utca felé. Először a több sávos út melletti kerékpárútra hajtott fel.

ezúttal pénzhamisítás miatt fogták el a kecskeméti ámokfutót Forrás: Police.hu

Csak nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy valamelyiket elsodorja, aztán visszatért a főútra.

Az egyik lámpánál sikerült a pirosnál várakozók elé bevágni, majd körülbelül 100 km/óra sebességgel tovább száguldott. A férfi a Berzsenyi utcából a Kontrássy utcán keresztül a belváros szűk és forgalmas utcái felé vette az irányt, ahol a következő veszélyhelyzetet azzal okozta, hogy

a Bethlen téri körforgalomba balról hajtott be, amivel több autóst a hirtelen megállásra, illetve kitérésre kényszerített.

itt hajtott fel a bicikliútra Forrás: Magyarország Ügyészsége

De ezzel még nem ért véget az ámokfutása. A Honvéd utcai lámpás kereszteződésben is szabálytalankodott.

A záróvonalat átlépve előzött, majd a megengedett sebességhatárt túllépve szlalomozott több sáv között Dombóvár irányába.

Az erős forgalomban a rendőrök szem elől tévesztették a férfit, akinek amúgy utasa is volt. Egy kertvárosi részen megálltak és kiszálltak a kocsiból.

ezzel az autóval menekült az ámokfutó Forrás: Police.hu

A sofőr gyalog menekült tovább. Ahogy írták, „győzelme" rövid ideig tartott, még aznap este a kaposvári rendőrök megtalálták, elfogták és bevitték a kapitányságra kihallgatásra.

Őrizetbe vétele után letartóztatták, majd bűnügyi felügyelet alá került. A férfi "nem sokáig tanúsított törvénytisztelő magatartást, pénzhamisítás miatt ismét letartóztatták 2020 októberében" - írják az ügyészség oldalán.

hamis pénz Forrás: Police.hu

A visszaeső vádlottal szemben börtönbüntetést, valamint közügyektől és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozták.