Hideg szelet és esőt hoz a hétvége

vihar, eső, erős szél, Ciara, Budapest, 2020.02.10.
Vágólapra másolva!
Egyre többfelé eshet péntek hajnaltól, és a szél is feltámad. A levegő is lehűl, csak néhol emelkedhet 10 fok fölé a hőmérséklet - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Péntek: A hajnali, reggeli óráktól északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakul ki gyenge eső. A nyugati, északnyugati

szél délutántól sokfelé lesz élénk, néhol erős.

10 és 15 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Szombat: Eleinte erősen felhős lesz az ég, főleg északkeleten még kisebb eső is előfordul; később aztán csökken, szakadozik a felhőzet, kevés napsütés is lehet. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. 16°C körül alakul a hőmérséklet délután.

Egyre többfelé eshet, a szél is feltámad Fotó: Csudai Sándor - Origo

Vasárnap: Mindenszentek napján

reggelre pára-, illetve ködfoltok képződnek.

Napközben változóan felhős, néhol tartósan párás, rétegfelhős idő lesz. Kisebb szitálás, gyenge eső előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. 10-16 fok várható délután.

Hétfő: A hajnali párásság megszűnése után változóan felhős lesz az ég, majd délután nyugat felől erős felhősödés kezdődik. Reggel 5, délután 13 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd: A nap első felében erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső, záporeső. Délután szakadozik a felhőzet. Az északkeleti szél megélénkül. 9-14 fok várható.