Április 18-án délután egy férfi tett bejelentést, hogy reggel dolgozni indult, amikor észrevette, hogy a korábban ép állapotban leparkolt autójának az ablakát betörték, a csomagtartó zárját pedig felfeszítették. Az ismeretlen elkövető két mobiltelefont lopott el az autóból.

A kőbányai rendőrök a helyszín közelében lévő térfigyelő kamera felvételét lefoglalták, melyen látták, hogy egy férfi többször lámpával bevilágít az autóba, majd betöri az ablakát és ellopja a kocsiban lévő telefonokat. A X. kerületi rendőrkapitányság egyik munkatársa a kamerafelvételen felismerte az elkövetőt, így a 44 éves férfit április 23-án kőbányai lakásán elfogták, majd kihallgatták. A rendőrök Sz. Lászlót őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte bűnügyi felügyeletét.

A rendőrök házkutatást tartottak nála, mely során elemlámpákat, kesztyűket, elhajlított csipeszt és a férfi lopáskor használt ruháját is megtalálták. A rendőrök azt is megállapították, hogy Sz. László 2019. decembere és 2020. áprilisa között másik hét autót tört fel Budapest X. kerületében. A férfi összesen közel 900 ezer forint kárt okozott.

A rendőrök befejezték a nyomozást, és az iratokat átadták az ügyészségnek - írja a Police.hu.