Most igazán fontos, hogy mindenki betartsa a szabályokat

koronavírus, maszk, tömegközlekedés, Budapest, járvány, védekezés, előírás, arcmaszk, védőmaszk
Vágólapra másolva!
„Ezen a héten újabb törvénycsomagot fogadtunk el az Országgyűlésben, amely hatékonyabbá teszi a járvány elleni védekezést. A járvány tombol, ezért most igazán fontos, hogy mindenki betartsa a szabályokat" – írta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté azt írta, több ponton szigorítottak, így aki például megszegi a karanténszabályokat, akár 150 ezer forintos bírságra is számíthat. Mint fogalmazott, akik alábecsülik a járványt, azoknak is meg kell érteniük, hogy nemcsak saját egészségükkel játszanak, hanem másokéval is, ezért kell keményebben szankcionálni, ha valaki nem tartja be a szabályokat.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A baloldali pártok most sem segítettek, ahogy az első hullámban sem.

Akkor nem támogatták a rendkívüli jogrend meghosszabbítását, nem szavazták meg a koronavírus-törvényt és még külföldön is próbálták lejáratni Magyarországot. Most továbbra is gáncsolják a járvány elleni védekezést. Az új intézkedéseket sem szavazták meg, sőt, csökkentették volna a bírság összegét, ezzel növelve a kockázatot.

– írta Kocsis Máté.

– fogalmazott. Nincs sok szabály, de azokat komolyan kell venni, mert a védekezés közös felelősség. Ezért is büntetik hétfőtől azokat, akik az előírások ellenére nem hordják a maszkot. A hatóságoktól pedig azt kérik, hogy minden olyan helyet, ahol nem tartják be a védekezés szabályait, zárassanak is be!