Végéhez közeledik az iskolák fertőtlenítése

fertőtlenítés iskola katinák Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj
Debrecen, 2020. október 31. Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái a debreceni Ady Endre Gimnázium épületében fertőtlenítenek 2020. október 31-én. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az őszi szünet alatti fertőtlenítő nagytakarításra kérte az oktatási intézményeket. Ahol a tanév első két hónapjában a preventív intézkedések ellenére többször visszatért a fertőzés és szükség volt rendkívüli szünet vagy tantermen kívüli digitális oktatás elrendelésére, ott a honvédség segítségét kérték a speciális fertőtlenítéshez. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Végéhez közeledik az oktatási intézmények fertőtlenítése - jelezte a Magyar Honvédség (MH) 93. Petőfi Sándor vegyivédelmi zászlóaljának parancsnokhelyettese az MTI-nek Debrecenben, ahol szombaton négy gimnáziumban fejezik be a teljes körű fertőtlenítést a katonák.
Vágólapra másolva!

Csaba Tibor alezredes emlékeztetett, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) felkérésére a vegyvédelmi zászlóalj biológiai mentesítő csoportjai és az MH más alakulatainak fertőtlenítő rajai október 22. és november 1. között 59 hazai oktatási intézményt fertőtlenítenek, ebből 34 iskolában a zászlóaljuk katonái végzik el a munkát.

Hozzátette:

ugyanazokat az eljárásokat és fertőtlenítő eszközöket, szereket alkalmazzák, illetve használják, mint tavasszal, a járvány első hulláma idején az idősotthonokban.

Jelenleg 54 intézmény már "készen van", a feladatot országszerte 109 emberrel és 146 technikai eszközzel hajtják végre, eddig 7894 liter Mol-hygi fertőtlenítőt használtak el - ismertette.

Határidőre befejezik

Csaba Tibor arról is tájékoztatott, hogy Debrecenben hat oktatási intézmény fertőtlenítését kezdte meg a honvédség, a helyi Bocskai lövészdandár egy iskolában, a Petőfi zászlóalj katonái öt iskolában dolgoznak.

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái a debreceni Ady Endre Gimnázium épületében fertőtlenítenek október 31-én Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Csokonai gimnázium épületének pénteki biológiai fertőtlenítése után szombaton a debreceni Kossuth, Tóth Árpád, Fazekas és Ady gimnázium épületeit mentesíti 36 ember 7 technikai eszközzel, majd a biológiai mentesítő csoportjaikat kivonják Debrecenből - jelezte a parancsnokhelyettes.

Csaba Tibor hozzátette: vasárnap Győrben az Apor Vilmos római katolikus óvoda, általános iskola, alapfokú művészeti iskola és kollégium épületének mentesítésével

határidőre befejeződik az országos fertőtlenítési program.