Czeglédy Csaba tagságát felfüggesztette a kamara, mégis Gyurcsánynak dolgozott az irodája

Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy az ügyvédi kamara felfüggesztette tagságát, Czeglédy Csaba közösségi oldalán dicsekedett el azzal, hogy irodájának köze van egy, Gyurcsány Ferenc pártját érintő, jelenleg is folyamatban lévő jogi ügyhöz.
Vágólapra másolva!

Ahogyan az Origo is beszámolt róla, a hatmilliárdos költségvetési csalással vádolt jogásznak, Czeglédy Csabának a napokban függesztette fel a tagságát a Vas Megyei Ügyvédi Kamara.

Közbenjárás Czeglédy-módra

Természetesen ebben az eljárásban is van jogorvoslati lehetőség, azonban amennyiben a felfüggesztés érvénybe lép, onnantól kezdve a Gyurcsány-párti politikus nem folytathat ügyvédi munkát. Arról egyelőre nincs információ, élt-e ezzel a lehetőséggel, mindenesetre jogi értelemben minimum ingoványos terepre került.

Hétfőn ugyanis

saját maga számolt be arról, hogy irodájának köze van egy Gyurcsány Ferenc pártját érintő, jelenleg is folyamatban lévő jogi ügyhöz.

"Ügyvédi irodánk közreműködésével tegnap panaszt tett a Nemzeti Nyomozó Iroda elutasító határozata (szerk.) ellen" - írta közösségi oldalán. Posztjában hosszas jogi fejtegetésbe bocsátkozott, több alkalommal is többes szám első személyben fogalmazva. Többek között ilyeneket írt:

  • "október 13-án délután keresték Varju Lászlót és ügyvédi irodánkat, hogy legkésőbb 16-ig el kell végezniük az eljárási cselekményeket";
  • "az újságírók segítségével annyi iratot adtunk át nekik, aminek csak az átvétele tartott negyedórán át."

Ebből pedig az látszik, hogy noha még nem hatályos, de a mégiscsak felfüggesztett Czeglédy Csaba továbbra is aktív maradt az ügyvédi irodája körüli teendőkben.

Szerződésbontásra szólítottak fel

A hétvégén az újbudai Fidesz kifogásolta, hogy kamarai tagságának felfüggesztése ellenére

Mint ismert, a tavalyi önkormányzati választást követően több DK-s vezetésű kerület is megbízta a bizonytalan hátterű, börtönben is ült jogász irodáját jogi ügyek intézésével, illetve jogi képviselet ellátásával.

Hasonló álláspontra helyezkedtek Erzsébetvárosban is, ahol a Fidelitas ajándék tollat vitt Niedermüller Péter, erzsébetvárosi DK-s polgármesternek. Az akciót azzal indokolták a szervezők: a tollra azért lehet szüksége a baloldali városvezetőnek, hogy legyen mivel felmondania a Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötött szerződéseket.

"Kretén", "újnyilas"

Azt, hogy a felfüggesztés miatt kiborult a Gyurcsány-párti politikus, mi sem mutatja jobban, mint ahogy a sajtóval viselkedett. A Pesti TV riportere szeretett volna kérdéseket feltenni neki, amire annyit tudott mondani, hogy "kreténnek", "újnyilasnak" nem hajlandó nyilatkozni.

Érdemes és tanulságos megnézni ezt a párperces videót: