Életfogytiglant kaphat a bajai férfi, aki megölte a saját nagyanyját

Vágólapra másolva!
Egy bajai férfi rendszeresen drogozott és ivott is, emiatt agresszív volt a családjával. Brutálisan megverte az anyját, majd idén januárban meggyilkolta a nagyanyját a vád szerint. A gyilkosság után az idős nő holttestét elásta a pincében.
Vágólapra másolva!

A 25 éves férfit többször is kezelték drogambulancián és pszichiátrián is, mivel rendszeresen drogozott és ivott is mellé. A kezelések azonban nem vezettek eredményre, többször is agresszívan viselkedett a családtagjaival.

2017 szeptemberében brutálisan megverte az anyját, ezért a bíróság súlyos testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A családja ennek ellenére is pénzelte, mivel nem volt munkája.

Forrás: Police.hu

A férfi a nagyszülei házában lakott Baján, a nagyanyja pedig a lányánál élt, amikor január 8-án a férfi átment hozzá.

Délután a férfinak rossz érzései voltak, amiket nyugtatóval és alkohollal próbált csillapítani.

A nagyanyjának ez nem tetszett, ezért vitatkozni kezdtek. A férfi olyan dühös lett, hogy többször ököllel arcon ütötte a 79 éves asszonyt, amitől elesett.

Ezek után sem hagyta abba, rátérdelt a mellkasára, és tovább ütötte a fejét. Amikor észrevette, hogy az asszony meghalt, egy átlátszó nylonzsákra tette a holttestet, és levonszolta a pincébe, ahol elásta.

Forrás: Police.hu

Ezek után megpróbálta eltűntetni a tette nyomait, majd átkutatta a házat. Megtalálta az asszony 91 ezer forintját, azt ellopta majd elmenekült.

A férfi anyja másnap találta meg a véres zsákot a pincénél, majd értesítette a rendőrséget, akik még aznap megtalálták az elásott holttestet.

Az asszony a verés miatt kialakult légzési-keringési elégtelenség miatt halt meg.

A rendőrök másnap este a lakása közelében elfogták a férfit. Átkutatták az otthonát, ahol marihuánát találtak.

Az is kiderült, hogy miután meggyilkolta a nagyanyját, az anyja pénzét is ellopta.

Ezt azonban később visszaadta, ezért az anyja nem jelentette fel.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberöléssel, valamint kifosztással és kábítószer birtoklással vádolja a büntetett előéletű férfit.

Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre.