Egy bajai férfi rendszeresen drogozott és ivott is, emiatt agresszív volt a családjával. Brutálisan megverte az anyját, majd idén januárban meggyilkolta a nagyanyját a vád szerint. A gyilkosság után az idős nő holttestét elásta a pincében.

A 25 éves férfit többször is kezelték drogambulancián és pszichiátrián is, mivel rendszeresen drogozott és ivott is mellé. A kezelések azonban nem vezettek eredményre, többször is agresszívan viselkedett a családtagjaival. 

2017 szeptemberében brutálisan megverte az anyját, ezért a bíróság súlyos testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.  A családja ennek ellenére is pénzelte, mivel nem volt munkája. 

Forrás: Police.hu

A férfi a nagyszülei házában lakott Baján, a nagyanyja pedig a lányánál élt, amikor január 8-án a férfi átment hozzá. Délután a férfinak rossz érzései voltak, amiket nyugtatóval és alkohollal próbált csillapítani.  A nagyanyjának ez nem tetszett, ezért vitatkozni kezdtek. A férfi olyan dühös lett, hogy többször ököllel arcon ütötte a 79 éves asszonyt, amitől elesett. 

Ezek után sem hagyta abba, rátérdelt a mellkasára, és tovább ütötte a fejét. Amikor észrevette, hogy az asszony meghalt, egy átlátszó nylonzsákra tette a holttestet, és levonszolta a pincébe, ahol elásta. 

Forrás: Police.hu

Ezek után megpróbálta eltűntetni a tette nyomait, majd átkutatta a házat. Megtalálta az asszony 91 ezer forintját, azt ellopta majd elmenekült. A férfi anyja másnap találta meg a véres zsákot a pincénél, majd értesítette a rendőrséget, akik még aznap megtalálták az elásott holttestet. Az asszony a verés miatt kialakult légzési-keringési elégtelenség miatt halt meg.

A rendőrök másnap este a lakása közelében elfogták a férfit. Átkutatták az otthonát, ahol marihuánát találtak. Az is kiderült, hogy miután meggyilkolta a nagyanyját, az anyja pénzét is ellopta.  Ezt azonban később visszaadta, ezért az anyja nem jelentette fel.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberöléssel, valamint kifosztással és kábítószer birtoklással vádolja a büntetett előéletű férfit.

Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre.