A Lánchídnál folytatódott a székely petíció kampánya - videó

írdalá
Vágólapra másolva!
A Gerilla.hu és az Identitás Generáció hétfő reggel 7 órakor Budapesten, a Lánchídon egy látványos figyelemfelhívó akciót hajtott végre. A tavasszal irdala.hu kampány néven elhíresült székely kezdeményezés ma már – alaposan kinőve magát - az európai politikai és kulturális színtéren is a siker felé közelít.
Vágólapra másolva!

Az akció célja, hogy felhívja a magyar és az európai közvélemény és sajtó figyelmét a kampány legfontosabb elemére:

arra a domain névre, melyen keresztül az európai állampolgárok aláírhatják a digitális űrlapot, melynek határideje november 7., szombat éjfél.

"Ha az online tér velünk, ki ellenünk..." - mondta Pesty László, a székely kezdeményezés kampányfőnöke, a Gerilla.hu alapítója.

A székely ügy támogatói tavasszal egyszer már bebizonyították, a Kárpát-medence lakói politikai, faji és vallási hovatartozásra tekintet nélkül több mint egymillióan látták el szignójukkal az online felületet. Bebizonyították, hogy harminc évvel a rendszerváltás után létezik nemzeti összefogás. Baloldaliak, jobboldaliak és függetlenek, színészek, sportolók és politikusok egy emberként mutatták meg, hogy nemet mondanak a 2004. december 5-i népszavazás eredményének, amikor az anyaország megtagadta a határon túli nemzettesteket.