Bajkai István: Donald Trump megválasztása lenne a legjobb

BAJKAI István
Budapest, 2020. június 19. Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő laudációt mond az Emberi Méltóságért kitüntetés átadóünnepségén Budapesten 2020. június 19-én. Az Emberi Méltóság Tanácsa elismerését Balázs Fecó Kossuth-díjas énekes-zenész vehette át kiemelkedő művészi teljesítménye és közéleti szerepvállalása elismeréseként. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a bécsi terrortámadásról és az európai válaszokról beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában. A politikust az Origo munkatársa is kérdezte.
Vágólapra másolva!

A politikus a bécsi terrortámadásról beszélt, mint elmondta, egy borzalmas cselekmény történt az osztrák fővárosban, a magyar határtól nem messze. Sajnos az látszik, a zsidó-keresztény kultúra elleni támadások Európában egy új szintre emelkedtek, ahol szinte hetente történnek szörnyűségek. Határozottnak kell lenni, ki kell jelenteni az európai kultúra felszámolására jöttek létre hadseregek, amelyek nem láthatók - mondta.

Arra a kérdésre, hogy most lát-e esélyt egy európai összefogásra, Bajkai István úgy felelt,

jelentette ki a képviselő, mert szinte az utolsó pillanatban van a közösség, hogy megállítsa a terrort. Most egy olyan szigorú biztonságpolitikára van szükség, amelyik képes megvédeni az európai értékeket, polgárokat.

Bajkai István szerint minden rémtett ellenére a brüsszeli politika még mindig szeretné ezt a borzalmas eseménysort eltitkolni az európai emberek előtt, nem akarja megmutatni a valóságot. Az a politika vállalhatatlan, aminek nem a saját emberek megvédése a célja. Közép-Európa az a rész, amelyik még képes megőrizni a zsidó-keresztény kultúra értékeit.

Mindeközben zajlik az amerikai elnökválasztás, ami a politikus szerint rendkívül felfokozott állapotban történik. Közép-Európát tekintve Bajkai István úgy véli,

A vele szemben álló erők is magabiztosak és keményen szembemennek az elnök értékeivel, aki az egyik neves elődje Monroe elnök elvét követi, aki azt mondta: Amerika az amerikaiaké. Trump is azt mondja, neki az amerikai nép az első, az ott élőkért tett eddig is.

A képviselő nemrégiben vett részt egy uniós konferencián, ahol Magyarországot képviselte, megjegyezte, itt is felmerültek megalapozatlan témák, amelyek mentén Magyarországot akarják elítélni. Hozzátette, ezek is azt mutatják, Brüsszelnek nem az a fontos, hogy megvédje, megőrizze az európai értékeket, amelyekért Magyarország mindig is kiállt, hanem olybá tűnik, mintha az önfelszámoló erők lennének többségben.