Iszlamista terroristák gyilkoltak Bécsben

Vágólapra másolva!
Iszlamista terroristák öltek meg hétfő este négy embert és sebesítettek meg 17 másik embert Bécsben. Az egyik támadó - akit a rendőrség lelőtt - egy második generációs, albán származású iszlamista volt, egyike annak a 90 osztrák iszlamistának, akiket az alkotmányvédelmi hivatal figyelt. Az utóbbi hetekben több iszlamista terrorcselekmény is történt Európában. A tegnap esti támadás után egyre több európai vezető hangsúlyozta, hogy az iszlamista terror ellen közösen kell felvennie a harcot Európának. 
Vágólapra másolva!

Az európai kultúrát soha nem látott mértékben támadják az iszlamista terroristák. Az elmúlt hetek, valamint a tegnap esti támadás után egyre több európai vezető hangsúlyozta, hogy az iszlamista terror ellen közösen kell felvennie a harcot Európának. A bécsi terrortámadás másnapján Angela Merkel német kancellár azt mondta: Az iszlamista terror közös ellenségünk, a harc a gyilkosok és felbujtóik ellen közös harcunk.

Heiko Maas külügyminiszter Twitter-bejegyzésében Merkelhez hasonlóan arról írt, hogy

Christina Lambrecht szövetségi igazságügyi miniszter pedig azt mondta,

az iszlamista terror akut és nagyon súlyos veszély Európában.

Hozzátette, hogy teljes erővel szembe kell szállni a gyűlölettel és az erőszakkal.

Orbán Viktor miniszterelnök pedig kiemelte: Magyarország is készen áll arra, hogy közös erővel megmentse Európát az olyan terrortámadás-sorozatoktól, amelyeket az elmúlt napokban kellett elszenvedni.