A parlament folyosóján agresszívan zaklatta Müller Cecíliát a párbeszédes Szabó Tímea

SZABÓ Tímea
Budapest, 2020. május 4. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője a parlament folyosóján kezdte el zaklatni Müller Cecília országos tisztifőorvost - látható a baloldali politikus közösségi oldalán közzétett videón. A döbbenetes és méltatlan támadás tökéletesen beleillik a sorba: a baloldal tavasszal bebizonyította, hogy bármeddig képes elmenni annak érdekében, hogy megakadályozza a sikeres járványkezelést. Arról nem is beszélve, hogy Szabó tavasszal még bagatellizálta a pandémiát.  
Vágólapra másolva!

Az Operatív Törzs tagjainak részvételével zajlott, szerdai bizottsági ülés után Szabó Tímea rátámadott a helyszínről távozó országos tisztifőorvosra.

Durva provokáció

Bár a felvétel hangminősége nagyon gyenge, alig lehet valamit hallani a felek "beszélgetéséből", az jól érzékelhető, hogy a baloldali politikus az első pillanattól kezdve számonkérő hangnemet ütött meg. Müller Cecília két percig állta a baloldali politikus agresszív letámadását, majd jelezte, hogy dolga lenne.

A nullaszázalékos támogatottságú Párbeszéd frakcióvezetőjét ez nem hatotta meg, és

a parlament folyosóján követni kezdte Müller Cecíliát, közel másfél percig provokálva a sikeres járványkezelés első számú arcát.

Emlékezetes, az országos tisztifőorvos vezetésével Magyarország tavasszal a nemzetközi közvélemény által elismert módon, az egyik legjobban védekező ország volt. A második hullám során sikerült megismételni a kiemelkedő eredményt: Magyarország uniós viszonylatban jól áll a vírus elleni küzdelemben.

Nem bírt magával Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, és az országos tisztifőorvost zaklatta Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A fentiek mellett azért is érthetetlen Szabó Tímea akciója, mert pár hónapja még erősen bagatellizálta a pandémiát, és annak veszélyességét.

A járvány alatt többen haltak meg a kórházi ágyak kiürítése miatt, mint ahányan magában a járványban meghaltak" - mondta májusi parlamenti felszólalásában. Pár mondattal később pedig egészen odáig ment, hogy

"teljesen feleslegesnek" minősítette a kormány megelőző lépését, mert szerinte a klímaváltozás az igazán veszélyes.

A pandémia jelentéktelenítésében egyébként a Párbeszéd élen járt tavasszal. Politikusaik sorra tették a meghökkentő kijelentéseket, így

Jávor BenedekBüttl Ferenc

Arról nem is beszélve, hogy Szabó Tímea olyan járványügyi javaslatcsomagot nyújtott be a parlamentnek, amelyet a nagy társadalmi felháborodás miatt pár nap múlva vissza kellett vonni. Emlékezetes, Karácsony Gergelyék a koronavírusra hivatkozva gyakorlatilag leállították volna az ország működését, ennek részeként lehetetlenné tették volna a nyugdíjasoknak a tömegközlekedés használatát.. Emellett betiltották volna a magánrendezvényeket, valamint a középiskolák és egyetemek esetében visszahozták volna a távoktatást.

Olyan szempontból nem meglepő a párbeszédes politikus provokációja, hogy a hazai baloldal tavasszal is előbbre helyezte saját politikai céljait, mint a magyar emberek védelmét, és a közös védekezést. Mint ismert, akkor erkölcsileg megkérdőjelezhető módon a magyar emberek védelmében életbeléptetett koronavírus-törvény miatt támadták a kormányt.

Támadásaik középpontjában már akkor is Müller Cecília állt. Pedig a tisztifőorvos a veszélyhelyzet kihirdetését követően 98 napon át irányította a járvány elleni harcot már az első hullámban is, és 81 alkalommal összesen 1718 percen át tájékoztatta a közvéleményt az aktuális helyzetről a tévében. A szakember kétségkívül emberfeletti, szakmailag kifogásolhatatlan munkát végzett. Ennek ellenére a baloldal nem bírt magával: még az évente megrendezére kerülő baloldali propgandakiállításon is megpróbálták lejáratni.