Uzsorakamatra adott kölcsön rászoruló családoknak egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy Somogy megyei férfi kihasználta, hogy a családok rászorulnak a pénzre, ezért kölcsön adott nekik. A következő hónapban azonban ennek a másfélszeresét kérte vissza tőlük. Évekig nyerészkedett így öt családon.
Vágólapra másolva!

A büntetett előéletű, 44 éves férfi egy Somogy megyei községben 2016-tól kezdve úgy adott kölcsön kisebb összegeket rászoruló családoknak, hogy a következő hónapban a pénz másfélszeresét kérte vissza.

Ezt az uzsorakamatot a szerény körülmények között élő családok soha nem tudták teljesen visszafizetni, így egyre rosszabb helyzetbe kerültek és folyamatosan újabb összegeket kellett kölcsönkérniük a férfitól.

Az öt család kiszolgáltatottságát kihasználva a férfi 2020 májusáig nyerészkedett rajtuk. Legalább két és fél millió forintot adtak oda az uzsorásnak.

A rendőrök végül elfogták a férfit és őrizetbe vették a férfit. Az ügyészség javasolta a letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.

Az ügyészség többrendbeli uzsora miatt emelt vádat a férfi ellen, és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre. Ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, akkor 4 év börtönbüntetésre ítélhetik.