Életfogytiglanit is kaphat a férfi, aki 71 éves anyjával hozatta a drogot Hollandiából

Vágólapra másolva!
A rendőrök birtokába, 2018 végén kerültek olyan információk, miszerint a 48 éves férfi Hollandiában vesz kábítószert, amit a társaival szállíttat Magyarországra. Kiderült, hogy a szállítást általában a férfi 71 éves édesanyja végezte. Az ügyészség most életfogytiglani börtönbüntetést javasol a bíróságon a férfivel szemben.
Vágólapra másolva!

A 48 éves szentendrei férfi 2018. novemberétől bűnszervezetet alakított ki az édesanyjával és két társával. Hollandiában vásároltak kokaint és szintetikus kábítószereket, amiket Magyarországra hoztak és itt is értékesítettek.

Forrás: ORFK/Orfk police.hu

A nyomozás megállapította, hogy

a 48 éves férfi rendelkezett a vásárláshoz szükséges holland kapcsolatokkal, így az árut ő rendelte meg, majd a társai itthon autót béreltek, amivel az egyikük Hollandiába ment, a többiek pedig repülővel utaztak ki.

Forrás: ORFK/Orfk police.hu

A kint megvásárolt kábítószert elrejtették a bérelt autó gyári karosszériájába, majd ezután,

általában a férfi 71 éves édesanyja elindult a droggal megpakolt autóval Magyarországra.

Itthon az egyik társuk óbudai ingatlanában tárolták és onnan árulták.

Az utolsó szállítmányt 2019. január 12-én este hozták, amikor a rendőrök az óbudai ingatlannál lecsaptak a bűnszervezetre.

Összesen 5 kiló kokaint és 50 ezer darab amfetamin tablettát foglaltak le.


A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszervezetben és társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat három férfival és egy nővel szemben.

Forrás: ORFK/Orfk police.hu

Az anya és fia letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást és mivel őket korábban már elítélték kábítószer-kereskedelem miatt, ezért különös visszaesőnek számítanak. A 48 éves szentendrei férfi akár életfogytiglant is kaphat.