Kompromisszummentességet ígérő portál jelent meg a médiapiacon: elindult a Kontra

Vágólapra másolva!
Tegnap késő este elindult a Kontra nevű portál, ami a jobboldali média újabb színfoltjának ígérkezik. A fiatalos megjelenésű lap főszerkesztője, Megadja Gábor köszöntőjében kijelentette, hogy az általa vezetett szerkesztőség nem kíván megfelelni semmiféle öntetszelgő szakmaiságnak. A lapvezető kompromisszummentes újságírást, és vállaltan jobboldali irányvonalat ígért. 
Vágólapra másolva!

Kedden este fél 11-kor élesedtek az első cikkek a felületen, több írás egyszerre került fel az oldalra. A főszerkesztő köszöntőjében meghatározta a lap irányultságát, és legfontosabb céljait.

- fogalmazott Megadja Gábor az Állástfoglalunkban. A lapvezető írásából kiderült: méltatlannak tartja a baloldali médiumok hozzáállást, miszerint függetlennek hazudják magukat. "Valójában ugyanúgy állunk a világ eseményeihez, mint ti - csak veletek ellentétben nem hazudjuk ezeket puszta tényközlésnek, elfogulatlanságnak és függetlenségnek. Ti is kommentátorokként tevékenykedtek, csak épp - magatok áltatásán túl - a közönséget tévesztitek meg, amikor tényként közlitek a legelfogultabb véleményeket" - vont párhuzamot, az sejtetve, hogy nem akar ugyanebbe a hibába esni.

Gondolatmenete végén kompromisszummentes újságírást ígért, ami megfogalmazása szerint olykor "szabálytalan mozgással" fog járni. "A Kontra csapata nem egy klasszikus hadsereg. Mozgása kicsit szabálytalan, nem tud és nem is akar igazodni a bevett szabályokhoz és a regularitáshoz. Az irreguláris egységeknek persze hátrányuk, hogy látványos felvonulásokat nem tudnak tartani, erejük nem a sokaságban rejlik. Tudnak viszont roppant kellemetlenek lenni" - zárta írását Megadja Gábor.

Megadja Gábor, a Kontra főszerkesztője Forrás: Facebook

A portálnak öt rovata van: a Kontratube, a Firka, a Same In English, a Mélyfúrás, és az USA Választás 2020. Ahogy neveikből kitalálható: ezeken a felületeken videókkal, véleménycikkekkel, angol nyelvű írásokkal, és politikai cikkekkel találkozhatnak majd az érdeklődők.

A Kontra nem kíván beszállni a napi hírversenybe, inkább a nagyobb, átfogóbb lélegzetvételű anyagok készítésére fókuszálnak.