Együttműködés a Honvédelmi Sportszövetség az öttusa-szövetség között

Vágólapra másolva!
Együttműködési megállapodást kötött szerdán a Honvédelmi Sportszövetség (HS) és a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ).
Vágólapra másolva!

Ennek keretében a HS és a MÖSZ egymás tevékenységének és céljainak kölcsönös szakmai támogatása és népszerűsítése érdekében a jövőben közreműködik a másik fél tervezett programjainak, projektjeinek, valamint fejlesztéseinek kidolgozásában és kivitelezésében.
"Nagyon sok minden köti össze a két szövetséget munkájában és céljaiban is" - jelentette ki Simicskó István, a HS elnöke, aki szeptember eleje óta a MÖSZ alelnöke is. Emlékeztetett rá, hogy az öttusa nagy múltú és sikeres sportág Magyarországon, szoros a kötődése a honvédséghez, mivel 1945-ig csak katonatisztek űzhették.

"A Honvédelmi Sportszövetség mint köztestület 2017 óta azon dolgozik, hogy nyisson a civil társadalom felé, mert a haza védelme nemzeti ügy" - tette hozzá. Elmondta még, hogy a HS-nek ma közel 300 tagszervezete van, és sok, a mostanihoz hasonló megállapodást kötöttek már. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy ezzel a sportággal már korábbi a kapcsolatuk, mert a sportszázadnak több öttusázó is a tagja.

"Az öttusa jelenleg Budapest és Székesfehérvár központú, de a minden járásban megépülő honvédelmi sportközpontok a bázis szélesítését szolgálják majd" - mondta Simicskó István, aki arról is említést tett, hogy a HS egyre gyarapodik létesítményekben.

"Az első mondat a köszöneté, mert fantasztikus lehetőség ez a megállapodás az öttusa utánpótlás bázisának szélesítésére - hangsúlyozta Bretz Gyula, a MÖSZ elnöke. - Jelenleg rengeteg fehér folt van Magyarországon, olyan helyeken is, ahol régen volt öttusa. Bízunk benne, hogy a megállapodás segítségével terjeszkedhet a sportág."

Hozzátette: az öttusának nincs központja, a nemzeti öttusaközpont régi álom, már csak ezért is óriási segítség, hogy az öttusázók használhatják a HS összes létesítményét. A két fél be is jelentette az első közös akciót: e héttől kezdve négy szombaton lehetőséget biztosítanak mindenkinek, hogy kipróbálják a laser runt, azaz a lézerlövésztes futást, várnak minden érdeklődőt a Margitsziget külső futókörén 9 és 15 óra között.