Orbán Viktor összehívta az egészségügyi tudományos tanácsot - videó

HAVASI Bertalan; ORBÁN Viktor; ROGÁN Antal; KÁSLER Miklós
Budapest, 2020. november 5. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) megbeszélést folytat az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) elnökségével a Karmelita kolostorban 2020. november 5-én. A kormányfő mellett Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (b2) és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b4). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön megbeszélést folytatott az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) elnökségével Budapesten, a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

A tárgyaláson részt vett Mandl József, az ETT elnöke, Wittmann Tibor alelnök, Csala Miklós, a tanács titkára, valamint a testület további tagjai: Dóczi Tamás, Poór Gyula, Sótonyi Péter és Vörös Attila professzorok.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytat az Egészségügyi Tudományos Tanács elnökségével a Karmelita kolostorban 2020. november 5-én. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az Egészségügyi Tudományos Tanács az egészségügyért felelős miniszter javaslattevő, véleményező és tanácsadó testülete, mely állást foglal és ajánlásokat dolgoz ki az orvostudományi kutatásokkal kapcsolatos általános érvényű etikai kérdésekben, kidolgozza az orvosbiológiai, klinikai kutatások elveiről és gyakorlatáról szóló etikai irányelveket, valamint az egészségüggyel kapcsolatban jogszabályalkotást is kezdeményezhet.

- mondta Orbán Viktor az esemény kapcsán feltöltött Facebook-videójában. Arról is beszélt, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter karanténban van ugyan, de folyamatosan tárgyal a különböző vakcinabeszerzési lehetőségekről. Ez volt a mai megbeszélés egyik témája, a másik pedig, hogy elkészült a Nemzeti Átoltási Terv első tervezete, az Operatív Törzs is hamarosan tárgyalni fogja, de előtte kikéri a professzorok véleményét.