Kaszával és vasvillával támadtak rá egy családra Nyírbátorban

Vágólapra másolva!
Egy hatfős banda különböző szerszámokkal, többek között vasvillával és kaszával támadt rá egy nyírbátori családra. A családfő a házban próbált meg elbújni a támadók elől, de megtalálták és súlyosan megverték.
Vágólapra másolva!

A banda és a nyírbátori család már évek óta rossz viszonyban voltak egymással, mert

a család lánya a legidősebb támadó fiával élt együtt, aki sokszor bántalmazta.

Tavaly nyáron a településen több család is az általános iskolai ballagókat ünnepelte, közben pedig ittak. Az est órákban a férfi, a fia, valamint 4 társuk

ásóval, kaszával, vasvillával, láncokkal, illetve lapáttal felszerelkezve elmentek a család házához.

Az asszony látta, ahogy a banda a házuk felé közeledik. Megpróbálta őket visszatartani, amíg a férje és a fia bezárkóztak a házba. A férfiak megfenyegették, hogy ha nem áll félre, akkor megölik.

Forrás: Police.hu

Amikor beértek az udvarra azt kiabálták, hogy "Most meghalsz Zsolti!".

Betörték az ajtót, majd az apa és a fia a náluk lévő ásóval és kaszával verni kezdték a családfőt, közben azzal fenyegették, hogy megölik. A négy társuk nem vett részt a bántalmazásban, de szerszámokkal a kezeikben körbeálltak a földön fekvő férfit, így bíztatva a társaikat. A családfő fiára is rátámadtak, de neki csak kisebb sérüléseket okoztak. A banda ezek után elmenekült a házból, de a rendőrök pár órán belül elfogtak közülük ötöt, a hatodik társukat pedig három nappal később.

A megvert családfőnek súlyos sérülései lettek, több helyen eltört a koponyája és légmelle lett, 6 hét kellett a meggyógyulásához.

A férfi idén júliusban meghalt, de ez nincs összefüggésben a támadással.

Az ügyészség emberölés kísérletével, súlyos testi sértés kísérletével és magánlaksértéssel vádolja a hat férfit. Azt javasolják, hogy ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesznek, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, akkor a bíróság ítélje az apát és a fiát 6-6 év, a négy társukat pedig 3-3 év börtönbünre.