Hosszan tartó betegség után a napokban meghalt a brutális kegyetlenséggel meggyilkolt Szita Bence nevelőapja – írja a Bors. A férfinak az volt a legnagyobb vágya, hogy tovább éljen, mint a fiú gyilkosai. Ez sikerült neki.

Szita Bence nevelőapja, Gyöngyi Sándor már egyszer kigyógyult a rákból, de másodszorra már nem tudta legyőzni a gyilkos kórt. A férfi legnagyobb vágya viszont teljesült, így egy minimális elégtétel jutott neki.

"Az élet szerencsére igazságosan leosztotta a lapokat és végrehajtotta a halálos ítéleteket. Végre beteljesedhet az elégtétel, és hosszú idő után elkezdődhet a lelki megnyugvás időszaka" – mondta a férfi a Borsnak, miután tavaly októberben meghalt Szita Bence utolsó gyilkosa is.

Szita Bence

Azt is elmondta akkor, hogy a hasnyálmirigyrákkal egyszer már sikerült leküzdenie, de nem sokkal korábban áttéteket találtak a májában. Úgy fogalmazott, hogy plusz erőt ad neki az utolsó gyilkos halála is.

A férfinak ezek után újabb kezelésekre kellett járnia. 

Erős dózist kapok, amitől nagyon nehéz a mozgás. A lányomnál élek, ő minden segítséget megad a hétköznapokban – mondta akkor a férfi.

Gyöngyi Sándor halálhírét a lánya közölte tegnap délelőtt. A nő így búcsúzott az apjától:

"Köszönöm, hogy velem voltál, apu, amikor Bencus elment tőlünk, de nem lehetek önző, hogy csak velem légy, most menj Bencushoz, hisz neki is szüksége van rád! Hálás vagyok a világmindenségnek, hogy az életem részei lehettetek, nekem még sok teendőm van itt, de majd ha eljő az idő, egyszer találkozni fogunk! Vigyázzatok egymásra!"

Szita Bence temetéseForrás: MTI/Varga György

Hálás vagyok érte, hogy az utolsó napján foghattam a kezét, és akkor kaptam tőle egy csodálatos ajándékot. Minden erejét összeszedve az utolsó szava az volt: „SZERETLEK" – tette hozzá Lilla, majd az apja búcsúleveléből is idézett.

"Nem köszönök el tőled, mert ahogy ígértem is, mindig veled leszek, kis Maszatom, ott leszek a szélben, egy lehulló levélben" – írta Gyöngyi Sándor a levélben. A férfi az utolsó hetekben sokat kirándult a lányával, kihasznált minden pillanatot.

Szita Bence gyilkosai a bíróságonFotó: Magócsi Márton - Origo

Élve temették el

Ahogy azt korábban megírtuk, Szita Bencét 2012 októberében a nevelőapja párja, Polcz Erika csalta el otthonról, a két társa pedig brutálisan megverte, majd élve elásta egy Sántoshoz közeli erdőben.A gyilkosokat a bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte. Polcz Erika 2017-ben, mellrákban halt meg, nem kért kemoterápiás kezelést. B. József tavaly nyáron halt meg, szintén daganatos betegségben. A harmadik gyilkos, K. József is tavaly halt meg hosszan tartó, súlyos betegségben.