Magyarországra hozza a világ egyik legmodernebb fegyverének gyártását a Unique Alpine

Kiskunfélegyháza, 2020. november 6. A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársa egy AR-15-MX gépkarabéllyal a HM Arzenál Elektromechanikai Zrt. kiskunfélegyházi gyárában tartott bemutatón 2020. november 6-án. A német-magyar ipari együttműködés révén a HM Arzenál Zrt.-nél folytatódik a bajor Unique Alpine AG mesterlövész- és vadászfegyvereinek gyártása. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
A német Unique Alpine AG termékei közül első körben a TPG NX mesterlövészpuskát, valamint a világ egyik legismertebb AR-10NX és AR-15-ös típusú gépkarabélyainak továbbfejlesztett változatait is hamarosan az Arzenál Zrt. kiskunfélegyházi üzemében fogják gyártani – közölte a Védelmi Fejlesztésekért Felelős Kormánybiztos. Az erről szóló előzetes megállapodást a mai napon írta alá Stefan Holme, a bajor cég elnöke és Zaja Gábor az Arzenál Zrt. divízió igazgatója. Az eseményen részt vett dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos is.
Vágólapra másolva!

Újabb stratégiai együttműködést jelentett be dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, amely a németországi precíziós fegyvergyártásban élen járó Unique Alpine AG és a magyar állam tulajdonában lévő Arzenál Zrt. között jött létre a mai napon.

Stefan Holme, az Unique Alpine AG igazgatója és Zaja Gábor, a HM Arzenál Elektromechanikai Zrt. Fegyvergyártási Divíziójának az igazgatója együttműködési megállapodást ír alá a HM Arzenál Elektromechanikai Zrt. kiskunfélegyházi gyárában. Forrás: MTI/Rosta Tibor

A szerződés értelmében a Unique Alpine fegyverrendszerei közül első lépésként a moduláris modellcsaládok tagjai, az AR-10NX és AR-15 típusú gépkarabélyok, valamint az ultramodern TPG NX mesterlövész puskák készülnek majd a jövő évtől a kiskunfélegyházi üzemben.

"Büszke vagyok arra, hogy a mai napon ismét egy olyan védelmiipari együttműködést jelentünk be, amely jelentős mértékben hozzájárul a hazai fegyvergyártás újjászületéséhez."

Maróth Gáspár Forrás: MTI/Rosta Tibor

– hangsúlyozta Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos.

A HM Arzenál Elektromechanikai Zrt. kiskunfélegyházi gyára Forrás: MTI/Rosta Tibor