Az ITM köszöni a Semmelweis Egyetemnek a helytállást

Az új, magyar fejlesztésű teszttel végzett vizsgálatok gyorsabban adnak eredményt, kevesebb szakember kapacitását kötik le és várhatóan költséghatékonyabbak, éppen ezért a Semmelweis Egyetem növekvő számban használja majd ezeket a jövőben
Vágólapra másolva!
Közösségi oldalára feltöltött videóban köszönte meg a Semmelweis Egyetem egészségügyi dolgozóinak helytállását pénteken Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője és Schanda Tamás, a tárca államtitkára.
Vágólapra másolva!

Palkovics László a Schanda Tamás közösségi profilján megjelent videóban úgy fogalmazott az egyetem Tömő utcai klinikáján tett látogatás után, hogy a klinika járványkórházzá alakult.

Az egyetem ezzel is bizonyította, hogy nemcsak oktat és kutat, hanem az egyik legkiválóbb betegellátó rendszer Magyarországon.

Az is előny, hogy szükség esetén ötszáz orvostanhallgatót tudnak mozgósítani az ellátórendszerbe - tette hozzá.

Schanda Tamás hangsúlyozta, hogy Magyarország az egyike a járvány elleni küzdelemre legfelkészültebb európai országoknak.

A kontinensen Németország és Ausztria után nálunk áll rendelkezésre a legtöbb kórházi ágy, a lélegeztetőgépek számát tekintve pedig világelsők vagyunk.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára Forrás: MTI/Soós Lajos

Merkely Béla, az egyetem rektora arra hívta fel a figyelmet, hogy lehetőleg mindenki kerülje el a fertőzést.

Ezt pedig úgy tehetjük meg, ha a lehető legkevesebb fizikai kapcsolatot létesítjük, kerüljük a közösségeket, illetve viseljük a maszkot és ügyelünk a távolságtartásra - sorolta.
Hozzáfűzte, hogy ha bárkinek légzési zavarai támadnak, vagy felszökik a láza, azonnal forduljon orvoshoz - mondta a professzor.