Egy férfi azt hazudta, hogy ismer egy minisztert, így vert át egy budakalászi panzióst

Vágólapra másolva!
A 43 éves férfi azt hazudta az egyik budakalászi panzió tulajdonosának, hogy ismeri dr. Pintér Sándor belügyminisztert, így tudott tőle kicsalni több millió forintot.
Vágólapra másolva!

A szentendrei B. György egy budakalászi panzióban lakott 2017 végétől, a szállásért azonban nem akart fizetni. Idővel a tulajdonos bizalmába férkőzött,

felajánlotta neki, hogy az egyik családtagja behajtó cégével segít visszaszerezni a kölcsön adott pénzét. Valójában egyik családtagjának sem volt ilyen cége.

Később azzal hitegette a férfit, hogy az adósaitól már meg is kapta a pénzt, majd arra is rá tudta venni, ezt az összeget, sőt, még többet is, fektessen be egy cégbe, amiért cserébe 10%-os tulajdonrészt kap.

Innentől kezdve rendszeresen csalt ki tőle kisebb-nagyobb összegeket, amit magára, szerencsejátékra és prostituáltakra költött.

Később, hogy a panziós ne kezdjen gyanakodni, a belügyminiszterre hivatkozott. Azt hazudta, hogy dr. Pintér Sándor a család barátja. Ezt úgy akarta igazolni, hogy négy különböző SIM-kártyáról küldözgetett üzeneteket a miniszter úr nevében.

B. György az elfogásáig három éven keresztül csalt ki pénzt a panzióstól, nagyjából 15 millió forintot.

Az eljárás közben elismerte, hogy nincs semmilyen kapcsolata a belügyminiszterrel, és nem is volt soha.

A 43 éves férfi ellen család miatt indítottak eljárást, kihallgatása közben elismerte a tettét és megígérte, hogy visszafizeti a pénzt.

A rendőrség befejezte a nyomozást, az ügy iratait elküldte az ügyészségnek.