Szeles, de napos idő követi a fagyos reggelt

időjárás, köd, Budapest, ősz, Erzsébet híd
Az ország nagy részén tartós, sűrű ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Pénteken többfelé ébredhetünk fagyos reggelre, de szombaton lesz a leghidegebb. Néhol akár mínusz 3 fok is lehet - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Péntek: A reggeli pára-, illetve ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos idő várható. Csapadék nem alakul ki. Néha megélénkül az északnyugati légmozgás. Reggel 4, délután 11°C körül alakul a hőmérséklet.

Talajmenti fagyra több helyen készülhetünk!


Szombat: Reggelre ismét párássá válik a levegő, majd a legtöbb helyen kitisztul az idő. Napközben változóan felhős időre van kilátás, keleten lehet nagyobb eséllyel rétegfelhőzet. Eső nem lesz. Reggel -3 és +5, délután 9 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk. Gyenge marad a szél.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Vasárnap: Hajnalban már

sokfelé képződik sűrű köd,

mely néhol akár egész nap megmaradhat. Lesznek ugyanakkor változóan felhős, részben napos tájak is. Általában 10-12°C körül alakul a csúcsérték, de a tartósabban borús tájakon ennél hűvösebb lesz.

Hétfő és kedd: Erősen felhős, vagy borult, több helyen párás, tartósan ködös idő valószínű. Szitálás, ködszitálás bárhol előfordulhat. Csökken a hőmérséklet a hidegpárnás helyzet hatására: délutánonként már csak 5-11 fokot mutathatnak a hőmérők.