Vágólapra másolva!
Lezárja a Színház- és Filmművészeti Egyetem őszi félévét az egyetem vezetése, mert az egyetemet blokád alatt tartó hallgatók megakadályozzák a bejutásukat az intézménybe - értesült az Origo. A döntést, úgy tudjuk, azért hozták meg, mert nem tudják ellenőrizni az egyetemen folyó munkát, így felelősséget sem vállalhatnak érte. Hétfőtől a tantermeket és a kollégiumot is lezárják, de a hallgatók szállásáról gondoskodnak, ha igénylik, és jelentős szociális engedményeket is tesznek.
Vágólapra másolva!

Az Origo értesülései szerint a Színház- és Filmművészetért Alapítvány, a Színház- és Filmművészeti Egyetem fenntartója úgy döntött, hogy mivel az egyetemen az oktatás feltételei valamint a hallgatói jogok nem érvényesülnek, ezért

lezárják az őszi félévet, az oktatás február elsejétől folytatódik, addig semmilyen oktatási tevékenység nem folytatható az egyetemen

Ez azt jelenti, hogy az első félévben felvett tárgyakhoz tartozó krediteket sem ismeri el az egyetem vezetése (hiszen nem tud meggyőződni azok teljesítéséről).

A kuratórium több engedményt is tesz a hallgatóknak.

A félév lezárásával nem szűnik meg a hallgatók jogviszonya, és a diákhitelt is folyósítják, ahogy az ösztöndíjakat is megkapják a hallgatók az eredeti szabályok szerint. Az egyetem összes épületét hétfőtől bezárják, így a kollégiumot is, nem lehet ott lakni. Akik nem tudnak hova menni, azoknak a kancellár biztosít szálláslehetőséget. Úgy tudjuk, döntöttek arról is, hogy a február elsejéig járó esetleges térítési díjakat a hallgatóknak nem kell befizetni, vagy ha befizették, visszakapják az összeget.

Az engedmények oka nyilván az, hogy az egyetem vezetése is tudja, hogy a blokádot a hallgatók kisebbsége csinálja, gyakorlatilag foglyul ejtve saját diáktársaikat.

Az oktatás február elsejétől folytatódik.