A 81-es főúton egy hónap alatt két gyorshajtót is megbüntettek, akik jócskán nem tartották be a sebességhatárokat – írja a Police.hu.

Október 9-én, a 81-es főúton, egy 102 km/órás sebességgel közlekedő sofőrt büntettek meg, 

több mint a duplájával lépte túl a sebességhatárt. 

Nem telt el egy hónap, amikor a győri rendőrök november 6-án délután, ugyanazon a szakaszon újabb gyorshajtóról készítettek felvételt.  A szabályok szerint itt 50 km/órás sebességgel lehet menni, a sofőr 100 km/órával hajtott, így jelentősen túllépte a sebességhatárt. Vele szemben a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki.

Az egyik gyorshajtóról készült fotóForrás: police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság arra hívja fel az autóvezetők figyelmét, hogy a baleseti statisztikák szerint a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás, amely számos esetben tragédiához vezet.  A megengedett sebesség túllépésekor a féktávolság, a többszörösére nő. Sokkal kevesebb idejük marad a sofőröknek egy veszélyhelyzetben a jó döntés meghozatalára, mivel ilyenkor jelentősen megnövekszik a reakcióidő alatt megtett út is. A rendőrség a honlapján azt írja, hogy 

céljuk továbbra sem a bírságok kiszabása, hanem az életveszélyes helyzetek megelőzése, a szabályszegők közlekedésből való kiszűrése és a balesetek megelőzése. 

Arra hívják fel a figyelmet, hogy az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve vesznek részt a közlekedésben.