Több vonat nem közlekedik a pécsi és a váci vonalon

koronavírus, korona, járvány, vírus, esős idő, időjárás, tömegközlekedés, maszk, járókelő, vonat, MÁV
Vágólapra másolva!
Több vonat helyett pótlóbusz jár szombaton a pécsi vonalon, a Budapest-Vác-Szob vonalon pedig hétfő hajnalig módosított menetrend van életben, több vonat nem közlekedik.
Vágólapra másolva!

Kavalecz Imre, a Mávinform ügyeletese szombat reggel azt mondta, hogy műszaki munkák miatt november 7-én a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Az InterCityk helyett pótlóbuszokkal kell utazni Pincehely és Dombóvár, az S40-es személyvonatok helyett Szakály-Hőgyész és Kurd között. Pécsről az IC-k korábban indulnak, hogy Budapestre az alapmenetrend szerint érkezzenek.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kivétel ez alól a Somogy InterCity, amely később, 9:45-kor érkezik Budapestre és korábban, 16:15-kor indul a Keleti pályaudvarról. A Keletiből Pécsre változatlan az indulási idejük az IC-knek, de Pécsre - a pótlóbuszok hosszabb menetideje miatt - később érkeznek meg.

A Budapest-Vác-Szob vonalon szombat-vasárnap egész nap, valamint hétfő hajnalban - pályakarbantartás miatt - a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Szombaton a Szobról a Nyugati pályaudvarra menetrend szerint egyébként 5 órakor, a Vácról a Nyugatiba 6:32-kor és 7:32-kor induló vonat nem közlekedik.

Szombaton és vasárnap a Nyugati pályaudvarról Vácra és Szobra a menetrend szerint 8:15-kor, 10:15-kor, 12:15-kor, 14:15-kor, 16:15-kor, 18:15-kor, 19:15-kor és 20:15-kor, valamint a Vácról a Nyugati pályaudvarra 9:02-kor, 11:02-kor, 13:02-kor, 15:02-kor, 16:30-kor és 18:30-kor induló vonatok nem közlekednek.

A szobi vonal karbantartása miatt a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon is módosított menetrend szerint járnak a vonatok november 9-én hajnalig - olvasható a közleményben.