A Fidesz és a KDNP parlamenti képviselői mindaddig nem vesznek részt az Országgyűlés népjóléti bizottságának járványügyi napirendjein, ameddig a kamuvideós Korózs Lajos nem kér bocsánatot, és nem távozik a testület éléről - mondta Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő vasárnap az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

A kormánypárti politikus közölte: a baloldal eddig szinte folyamatosan támadta, vagy hátráltatta a járvány elleni védekezést.  

Álhíreket találnak ki és terjesztenek, sőt még egy kamuvideót is készítettek egy álmentőssel és számtalan hazugsággal, amelynek célja a magyar egészségügy lejáratása volt  - mondta Nacsa Lőrinc, aki felháborítónak nevezte, hogy ennek egyik főszereplője, a szocialista Korózs Lajos máig nem kért bocsánatot, és nem távozott a járványüggyel is foglalkozó népjóléti bizottság éléről. A kereszténydemokrata politikus kiemelte: akitől egy világjárvány kellős közepén mindössze annyi telik, hogy kamuvideót rendel és gyárt, álláspontjuk szerint méltatlan arra, hogy a járvány elleni védekezés legfontosabb lépéseiről meghallgatást irányítson.

Korózs Lajos, az MSZP parlamenti képviselője, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnökeForrás: MTI/Bruzák Noémi

Ezért ameddig nincs semmilyen következménye a baloldali botránynak, a Fidesz és a KDNP képviselői távolmaradásukkal fogják megakadályozni, hogy a kamuvideós Korózs járványügyi beszámolót vezessen. Mi akár már holnap készek vagyunk meghallgatni az operatív törzset, ez most már csak a baloldalon, és Korózs Lajoson múlik  - zárta nyilatkozatát Nacsa Lőrinc.