Kilenc szórakozóhelyet bezárattak a rendőrök Budapesten, mert nem tartották be a koronavírus elleni védekezést - videó

Razzia koronavírus szórakozóhely
Vágólapra másolva!
Nagy ellenőrzést tartottak szombatról vasárnapra virradó éjjel a rendőrök a budapesti belvárosban. Azt nézték meg, hogy betartják-e a szórakozóhelyek a koronavírus miatti szigorú védelmi intézkedéseket. Összesen kilenc üzlethelyiséget zárattak be két hétre - olvasható a rendőrség honlapján.
Vágólapra másolva!

Szombaton a rendőrök az esti óráktól egészen vasárnap hajnalig ellenőrizték a kijárási korlátozásra és az éjszakai szórakozóhelyekre vonatkozó szabályok betartását. Több hiányosságot is tapasztaltak, ezért

Budapest V. és VII. kerületében összesen 9 üzlethelyiséget zártak be 14-14 napra.

A razziáról videó is készült:

De nemcsak a szórakozóhelyek, az ott igazoltatott emberek sem tartották be maradéktalanul az előírásokat.

A maszkviselés szabályainak megsértése miatt 38 emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, és 11 szabálysértési eljárást indítottak.

A kijárási korlátozás megszegése miatt egy embert jelentettek fel.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is folyamatosan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél most a járvány lassítása.

Ezért a járvány elleni védekezés további erősítése érdekében a kormány visszaállította a rendkívüli jogrendet, azaz kihirdette a veszélyhelyzetet. Egyben az emberek együttműködését kérik a veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedések végrehajtásában. Tehát mindenkinek be kell tartani a szabályokat, óriási az egyéni felelősség.

Ellenőrzés egy belvárosi szórakozóhelyen Forrás: police.hu

Éjszakai kijárási korlátozás van életben.

Éjfél és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni.

Ez alól kivétel, ha valaki munkavégzés céljából, a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából, a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából vagy egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal hagyja el lakóhelyét.

Ellenőrzés a belvárosban a hétvégén Forrás: police.hu

Be kell zárni a szórakozóhelyeket, és a rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik széken lehet ülni, és kötelező a maszkviselés. Emellett

továbbra is kötelező a maszkviselés az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, a szociális és az egészségügyi intézményekben, a vendéglátóhelyeken.

A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja.