Elképesztő hazugságokkal próbálja akadályozni ismét a baloldal a sikeres védekezést

Gyurcsány Ferenc, Korózs Lajos, Németh Athina - az álmentősnő
Vágólapra másolva!
A baloldal ugyanazt csinálja, mint tavasszal, a koronavírus-járvány első hulláma alatt: konkrét hazugságokkal próbálja megakadályozni a sikeres járványkezelést. Hiába kérte most is tőlük a kormány, hogy a sikeres védekezés érdekében tegyék félre politikai ambícióikat, jövőbeni terveiket, és fenntartásaikat, jól láthatóan, ezt nem voltak hajlandóak megtenni. Míg tavasszal kamuvideóval, most egy végtelenül ostoba kamuhírrel próbálják a kabinet munkáját nehezíteni. A baloldal ismét megmutatta, hogy a hatalom (és persze a pénz) megszerzésének reményében mindenre képesek, még az álhírgyártás is belefér nekik. 
Vágólapra másolva!

"Tavasszal nem számíthattunk rájuk, akkor nem támogatták a veszélyhelyzet meghosszabbítását, nem szavazták meg a koronavírus-törvényt, külföldön támadták Magyarországot, és még kamuvideót is készítettek a magyar egészségügy lejáratására. Ez most nem a politikai viták ideje! Vigyázzunk egymásra!" - a napokban ezekkel a szavakkal fordult a baloldali pártokhoz és politikusokhoz Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, aki feltétlen támogatásukat kérte az elkövetkező időszak járványügyi intézkedéseihez.

Tavaszi kamuvideó után ősszel kamustatisztikával próbálkoztak

Bár a közvélemény együttműködést várna el a pártoktól, a baloldal (tévesen értelmezett) ezúttal is politikai érdekei mentén politizál.

Pedig most mindennél fontosabb lenne az összetartás. Az utóbbi hetekben tovább erősödött a járvány Magyarországon, az új igazolt fertőzöttek és a halálesetek száma is növekedett. A kormány kezelve az új helyzetet, újabb védelmi intézkedéseket hozott. A kabinet többek között azt kérte a baloldali pártoktól, hogy ellentétben az első hullámmal ezúttal támogassák a rendkívüli jogrend meghosszabbítását. Egész pontosan: szavazzák meg, hogy a tizennégy nap leteltét követően kilencven nappal meghosszabbodjon a különleges jogrend.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője úgy látja, a baloldal nem akar legutóbbi hibájába esni, és feltehetően megszavazza a rendkívüli jogrendet.

Hivatalos megnyilvánulásaikban, Facebook-posztjaikban és sajtószerepléseikben azonban az figyelhető meg, hogy ugyanolyan intenzitással támadják a magyar járványügyi védekezést, mint tavasszal.

Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője a sikeres védekezés tagadásával, az emberek ijesztgetésével, hazug és rémisztő jóslatok ismételgetésével nem meglepő módon élen jár ebben.

A védekezéssel kapcsolatban is sokszor nem mond igazat Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke Forrás: MTI/Kovács Tamás

A nyílt hazugság talán leglátványosabb és legegyértelműbb példáját Korózs Lajos mutatta be: a szocialista országgyűlési képviselő az első hullám idején kamuvideót csinált, most pedig kamuhírt osztott meg. A népjóléti bizottsági elnökeként bejegyzésével azt bizonygatta, hogy ma már a koronavírus a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon. Nem kell különösebben megmagyarázni, Korózs mit akart ebből kihozni, úgy meg pláne nem, hogy utóbb kiderült, az állításainak alátámasztására felhasznált statisztikák hazugságon alapultak. Ezt jelzi, hogy miután lebukott, egyből törölte írását.

Örülnének, ha a fideszes politikusok megbetegednének

A Momentum egyik alapítója, a párt 2019-es EP-listájának negyedik helyén szereplő Csillag Tamás a napokban azt kommentálta, hogy decemberben orosz koronavírus elleni oltóanyag érkezhet Magyarországra. "Van 133 bátor ember, akit önként jelentkezőnek szeretnék ajánlani az orosz oltóanyaghoz. Ha működik, ha nem, mi csak nyerhetünk!" - fogalmazott az ifjú politikus.
A 133 emberrel a fideszes országgyűlési képviselőkre utalt, azt üzenve, hogy az orosz oltóanyag csak rossz lehet, amitől emberek fognak megbetegedni vagy meghalni.

Fidesz: Vissza kell hívni Korózst!

A kormánypártok elítélték a baloldali politikus újabb hamisítását.

Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő vasárnapi videójában úgy fogalmazott, hogy a kormánypártok parlamenti képviselői mindaddig nem vesznek részt az Országgyűlés népjóléti bizottságának járványügyi napirendjein, ameddig a kamuvideós Korózs Lajos nem kér bocsánatot, és nem távozik a testület éléről. Nacsa Lőrinc szerint a baloldal folyamatosan álhíreket talál ki és terjeszt. "Még egy kamuvideót is készítettek egy álmentőssel és számtalan hazugsággal, amelynek célja a magyar egészségügy lejáratása volt" - tette hozzá.

"Végleg eljött az ideje, hogy a kamuvideós Korózs Lajos távozzon az Országgyűlés népjóléti bizottságának éléről!" - Kocsis Máté is Korózs Lajos távozását követelte hétfői posztjában. Hiszen azóta kiderült Korózs Lajos újabb csalása. Sőt, a Fidesz frakcióvezetője úgy látja, hogy a szocialista képviselő most tovább ment, mint tavasszal, hiszen ezúttal halálozási statisztikát hamisított meg, hogy alaptalanul riogassa és becsapja az embereket.

- fogalmazta meg követelését, amit azzal nyomatékosított, Korózs távozásának, ha kell, a parlament többsége fog érvényt szerezni.
Vagyis: ha nem hívja vissza a baloldal a tisztségére méltatlanná lett Korózs Lajost, a kormánypártok fogják ezt megtenni.

Nem sokkal a frakcióvezető posztja után a Fidesz sajtóközpontja is kiadott egy közleményt. Mint írják, ha a baloldalon múlott volna, már sokkal kritikusabb lenne a járványhelyzet, a magyar gazdaság és a családok helyzete is. "A baloldal ugyanis sorra elutasította a járvány elleni védekezéshez szükséges intézkedéseket és pénzügyi támogatásokat, helyette csak saját hatalmi játékaikkal, kamuvideók és álhírek gyártásával voltak elfoglalva" - indokolt a kormánypárt. Nacsa Lőrinchez és Kocsis Mátéhoz hasonlóan azt kérik, hogy a baloldal hívja vissza Korózs Lajost a népjóléti bizottság éléről, hiszen "teljesen méltatlanná vált annak vezetésére".

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, kereszténydemokrata képviselő a parlament hétfői ülésén azt mondta:

embert próbáló hetek előtt áll a világ és Magyarország is, eközben Korózs Lajos a kamuvideó után kamustatisztikát készített, hogy elmondhassa, a legfőbb halálozási ok Magyarországon a koronavírus.

Beszédében visszaeső álhírgyártónak nevezte a szocialista politikust. Egyúttal kifogásolta, hogy a baloldal egy ilyen embert ültetett az Országgyűlés népjóléti bizottsága elnöki székébe. "A vírustagadók és az álhírgyárosok ugyanolyan veszélyt jelentenek" - zárta mondandóját.

Tavasszal kamuvideóval keltettek pánikot

Ahogyan bemutattuk, nem ez volt az első eset, amikor Korózs Lajos minden határt túllépve próbálta hitelteleníteni a kormány erőfeszítéseit.

Mint arról beszámoltunk, az első hullám alatt felkerült az MSZP közösségi oldalára egy videó, amelyben Korózs Lajos képviselő egy általa mentősnek nevezett nővel beszélgetett. Németh Athina szokatlanul durva hazugságokat fogalmazott meg, többek között azt állította, hogy amíg a koronavírus-járvány alatt önkéntesként dolgozott, a kórházból hazaszállítottak közül tízből kilencen meghaltak.

Nem sokkal a felvétel megjelenése után kiderült, a nő nem dolgozott mentősként sem az Országos Mentőszolgálatnál, sem betegszállító cégeknél, sőt, a Szamaritánus Mentőszolgálatnál sem, amit egyébként munkahelyének mutatott be. Nem mentős.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) pedig büntetőfeljelentést tett rémhírterjesztés miatt, aminek nyomán eljárás indult.

Németh Athina, az álmentős - tavasszal így próbálkozott a baloldal, most kamuhírt vetettek be Forrás: ATV

Miután fény derült a hazugságokra, az MSZP egyből törölte a botrányos videót, ami felért egy beismerő vallomással. A szocialista párt kommunikációs defenzívába kényszerült, aminek során kiderült, hogy Tóth Bertalan pártelnök a publikálás előtt látta a csaló videót, sőt, kiszivárgott azoknak az MSZP-s politikusoknak a neve, akik döntöttek a nyilvánosságra hozatalról.

A komplett baloldal hallgatott a kamuvideós botrányról, ami nem véletlen, hiszen Németh Athina alaposan be van ágyazva köreikbe. Többek között Facebook-ismerősei között van Demszky Gábor korábbi baloldali főpolgármester, Gyurcsány Ferenc DK-elnök, és több MSZP-s politikus. Mint kiderült, a magát mentősnek hazudó nő segített a Helsinki Bizottságnak is. Árulkodó volt, hogy a Soros Györgyhöz köthető szervezet éppen Németh állításai alapján fordult nemzetközi bírósághoz.

Ebben a cikkünkben szedtük össze a baloldali kamuvideóval kapcsolatos öt, széles körben elterjedt hazugságot.

Az MSZP egyébként később Korózs Lajost tette meg vezérszónokká a védekezéssel kapcsolatos parlamenti vitán, a kormánypártok ezután kivonultak.