Három rabló megkötözött és megkéselt egy gazdag magyar vállalkozót

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Egy többszörösen büntetett előéletű férfi, a szintén büntetett előéletű társa és egy mostanáig ismeretlen ember elhatározta, hogy kirabol egy gazdag férfit. Az akció sikeres volt, egy vállalkozót megkéseltek és kiraboltak. Két tettest azóta elfogták, már ítélet is született, a másodfokú tárgyalás kedden lesz Pécsett.
Vágólapra másolva!

Június 16-án 22 óra után a kiszemelt vállalkozó a kertjéből vissza akart menni a házába, amikor a két, sötét ruhát, fekete maszkot és kesztyűt viselő idegen és a társuk rátörte az ajtót.

A férfit hasra fektették, és kezeit műanyag gyorskötözővel összekötötték.

Azt követelték, hogy adja át nekik a pénzét, és az értékeit. Eközben átkutatták az otthonát.
A rablók egyike a konyhaszekrényből egy

kést vett elő, és megfenyegette a férfit, hogy ha nem ad nekik pénzt, levágja a füleit.

Hogy ezt bizonyítsa, mindkét fülén metszéseket ejtett, amivel erősen vérző, könnyebb sérülést okozott.

A konyhapulton megtalálták a férfi aranykarkötőjét, majd a konyhaszekrény egyik fiókját, melyből a válltáskája is előkerült,

amelyben a férfi iratai és slusszkulcsa mellett 9 858 500 forint volt.

A rablók az udvaron parkoló autót is átkutatták.

Keresés közben megrongálták a kocsi műszerfalát, ezzel 808 730 forint kárt okoztak. A férfi szomszédai felfigyeltek a zajokra, ők hívták ki a rendőröket. Amikor a három férfi észrevette, hogy megérkeztek, a zsákmánnyal együtt elmenekültek a helyszínről. A rendőrök átkutatták a környék fás, bokros, területeit. Június 17-én, hajnali háromnegyed 3-kor a helyszín közelében el is fogták az egyiküket.

Miután átnézték a férfi ruháit, 8 480 000 forint értékű magyar és külföldi pénzt foglaltak le.

A háromból még egy rablót több mint egy évvel az eset után azonosítottak DNS-minta alapján. A harmadikat viszont még nem fogták el.

Forrás: Origo

A Pécsi Törvényszék csoportosan, felfegyverkezve, jelentős értékre elkövetett rablásban mondta ki bűnösnek a két férfit.

Az először elfogott rablót, az ügy elsőrendű vádlottját, mint erőszakos többszörös visszaesőt, életfogytig tartó fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat, mint többszörös visszaesőt 13 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték azzal, hogy a vádlottak feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

A törvényszék ítélete ellen az ügyész a másodrendű vádlott esetében súlyosabb büntetésért, a
vádlottak és védőik felmentésért jelentettek be fellebbezést. A ügy holnap folytatódik a másodfokon eljáró a Pécsi Ítélőtáblán.