Rendkívüli ülésen dönthet ma a parlament a veszélyhelyzet meghosszabbításáról

GULYÁS Gergely; ORBÁN Viktor
Budapest, 2020. október 19. Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az azonnali kérdések órájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 19-én. A kormányfő mellett jobbról Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés ma rendkívüli ülést tart, amelyen a képviselők a kormány által tizenöt napra hirdetett veszélyhelyzet meghosszabbításáról döntenek.
Vágólapra másolva!

A napirendi javaslat alapján az ülés délelőtt 10 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezésről szóló kormányzati előterjesztésről tárgyalnak és határoznak.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn közölte: csökkenteni kell a koronavírusos megbetegedéseket.

és számuk véges. Ráadásul a vakcina megérkezéséig még több hét van hátra. Ha ilyen ütemben nő a fertőzöttek száma, akkor az orvosaink és az ápolónőink, vagyis a kórházaink nem tudnak megbirkózni a rájuk nehezedő teherrel. Ezért ezt a terhet, vagyis a megbetegedések számát csökkentenünk kell" - mondta Orbán Viktor hétfőn.

Orbán Viktor miniszterelnök korlátozó intézkedések bevezetését jelentette be arra az esetre, ha az Országgyűlés megadja a kabinetnek a rendkívüli felhatalmazást (korábbi felvétel) Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Korlátozó intézkedések bevezetését jelentette be arra az esetre, ha az Országgyűlés megadja a kabinetnek a rendkívüli felhatalmazást. Ezek között említette egyebek között az este 8 óra és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalmat, a digitális oktatás bevezetését nyolcadik osztály fölött, a gyülekezés és a rendezvények tilalmát, az éttermek bezárását és a meccsek zárt kapussá tételét.