Súlyosbította a magyar nőt megerőszakoló migráns elleni ítéletet a bíróság

magyar nőt megerőszakoló migráns, forrás: Ripost
A magyar nőt megerőszakoló migráns a bíróságon
Vágólapra másolva!
Hat év nyolc hónapra súlyosította egy török étkezdében két éve elkövetett szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel vádolt férfi büntetését kedden meghozott másodfokú, jogerős ítéletével a Fővárosi Törvényszék.
Vágólapra másolva!

2018 szeptemberében, egy hajnalon egy budapesti török gyorsétkezdének a személyzeti mosdójába bekéredzkedett egy magyar nő.

Az ott dolgozó afgán előbb csak zaklatta, aztán bejutott a mosdóba és megerőszakolta.

A támadás után a férfi megszökött. Európai elfogatóparancs alapján kerítették kézre Ausztriában.

A magyar nőt megerőszakoló migráns a bíróságon Forrás: Ripost

A Pesti Központi Kerületi Bíróság márciusban szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt 5 év 8 hónap börtönre ítélte, emellett 6 évre Magyarország területéről is kiutasította a migránst. Az elsőfokú döntés ellen az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Kedden meghozott másodfokú, jogerős ítéletében a Fővárosi Törvényszék 6 év 8 hónapra súlyosította a szabadságvesztést és hét évre a kiutasítást.

Az elsőfokú ítélet szerint az ügyészség szexuális erőszakkal, szeméremsértéssel és szexuális kényszerítéssel is vádolta a 2017 nyara óta Magyarországon oltalmazotti státuszban élő afgán férfit. A szeméremsértést a vád szerint a férfi azzal követte el,

hogy a VII. kerületben a nemi szervét mutogatta egy nőnek, a szexuális kényszerítést pedig azzal, hogy egy harmadik nőt az utcán fogdosott.

A vádlott az eljárás során tagadta bűnösségét.

Az afgán férfi oltalmazotti státuszát tavaly nyáron megszüntette a menekültügyi hatóság,

és kiutasították az országból, ugyanis az Alkotmányvédelmi Hivatal álláspontja szerint Magyarországon tartózkodása veszélyezteti a nemzetbiztonságot.