A migránsok nagy részét általában a határ közelében, vagy még a határon sikerül feltartóztatni, de van, hogy az embercsempészek mégis be tudják őket juttatni az országba. A múlt héten olyan migránsokat fogtak a Balatonnál, akik egy padon piknikeztek, de voltak olyanok is, akik a pécsi belvárosban sétálgattak – írja a Ripost.

A 44. héten

összesen 969 migránst tartóztattak fel

a hatóságok az ország területén. Nem tudták magukat igazolni, ahogy azt sem, hogy törvényesen vannak Magyarországon. Általában szír, afgán vagy marokkói állampolgárnak vallották magukat – írja a Ripost.

Képünk illusztrációForrás: police.hu

Egy balatonkeresztúri pihenőhelyen öt ember piknikezett egy padnál, amikor a rendőrök rajtuk ütöttek. Ők korábban egy kamion rakteréből másztak ki.

Pécsett, a belvárosban sétálgatott egy férfi. Ő marokkói állampolgárnak vallotta magát, amikor elfogták.  Egy dégi benzinkútnál 12 migránst találtak a rendőrök. Valószínűleg éppen egy embercsempészre vártak. Ők azt mondták, hogy afgánok.

Orosházánál egy kamionon 9 migráns bújt el. Közülük ketten a pótkeréktartóra kapaszkodtak fel, a többiek pedig a raktérben utaztak. Ők líbiainak és afgánnak vallották magukat.

A rendőrök egy Dunaújváros és Kisapostag közötti mellékúton is feltartóztattak négy embert, akik afgán állampolgárnak mondták magukat.

Tatánál egy magyar rendszámú furgont állítottak meg a rendőrök. Az autót egy román sofőr vezette, hátul 19 migráns utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Előttük hajtott egy román rendszámú autó, benne két „előfutár" embercsempésszel.

Szintén egy román embercsempész juttatott be az országba 17 migránst. Őket az M6-os autópályán, a Budapest felé vezető oldalon Paks közelében kapcsolták le a rendőrök.