Először beszélt a késelés körülményeiről az a győri diák, aki tavaly megtámadta az osztályfőnökét - írja a Blikk.

2019 decemberében egy győri diák, H. András zsebkésével hátba szúrta 51 éves osztályfőnökét hármas dolgozata miatt.

Az ügy első tárgyalását hétfőn tartották a Győri Törvényszéken. A 17 éves diákot az ügyészség előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja. 

Azt szerettem volna, hogy elvigye a mentő, és hogy rájöjjön arra, a tanítási módszerei nem a legjobbak, de nem akartam megölni – ismertette a bíró a fiú korábbi vallomását.

Forrás: Csapó Balázs/Kisalföld

András két héttel a támadást megelőzően arról beszélt az édesanyjának, hogy fizikai tünetei is voltak.

„A hármas mumus volt, különösen a matek- és a fizikadolgozat stresszelt. Folyamatos hasmenésem és hányingerem volt emiatt [...] Amikor megkaptam, láttam, hogy volt hiba a pontozásban. De ha a tanárnő pontosan is javította volna a dolgozatot, az sem javított volna a jegyen. A hármas miatt nem haragudtam rá. Az egy dolog, hogy ő adta a jegyet, de ez egy százalékszámítás alapján történik" – mondta András.

A törvényszéken András szintén jelen lévő édesanyja ezután arról beszélt, hogy ő a felelős a támadásért. 

„Abban, hogy a fiam nehezen illeszkedik be nagyobb társaságba. Abban, hogy az elmúlt évek alatt mekkora nyomás alatt volt, és ezt nem vettem időben észre" – mondta az asszony.

A kirendelt orvosszakértő beszámíthatónak nyilvánította Andrást, azaz  a fiú teljesen tisztában volt a késelés során tettével és annak következményeivel.  Ugyanakkor a védelem által készíttetett, magánszakértői vélemény szerint a diák az autizmus bizonyos jeleit mutatta, de ezt a bíróság nem veszi majd figyelembe.