Bíróság előtt a tavasszal robbantással fenyegetőző magyar férfi

rendőrség, rendőrautó
Vágólapra másolva!
Egy 54 éves férfi azzal fenyegette meg egy fővárosi üzlet tulajdonását, hogy fel fogja robbantani a boltját a koronavírus-járvány első hullámának idején, tavasszal. Az dühítette, hogy szerinte túl sok vásároló volt az épületben és nem tettek semmit ez ellen, amikor telefonált nekik. Sőt, szerinte a rendőrök sem, amitől nagyon ideges lett. A bíróságon nem tagadta a hívásokat és a falfirkát sem, amit a bolt falára rajzolt, de szerinte ezek nem bűncselekmények, ő csak jót akart - írja a Ripost. 
Vágólapra másolva!

P. Sándort azzal vádolják, hogy április 23-án reggel felhívta a segélyhívót amiatt, mert szerinte az új típusú koronavírusos járványhelyzet ellenére egy hozzá közeli szupermarketben túl sok ember tartózkodik. A férfi kérte a rendőrség intézkedését. Délután még egyszer telefonált, mert úgy látta, hogy semmi sem történt az ügyben, a hívása ellenére sem. Közölte, hogy a rendőrök 2 napot kapnak arra, hogy rendet tegyenek,

különben ő fogja megtenni, méghozzá maffiamódszerekkel.

Azt mondta, hogy ő majd

Molotov-koktéllal a kezében fog besétálni az üzletbe, akkor majd biztosan bezárják.

A nyíltan antiszemita telefonáló olyan kijelentéseket is tett, amelyekben multinacionális vállalatok magartartását kifogásolta a járványhelyzet idején, aztán lement az áruházhoz.

A falára és a hirdetőtáblájára alkoholos filccel különböző trágár kifejezéseket írt.

Forrás: Police.hu

Az ügyészség terrorcselekménnyel való fenyegetéssel és falfirka miatt rongálással vádolja a férfit, aki tegnap állt először bíró elé.

Korábban késsel fenyegetés és rongálás miatt indult vele szemben eljárás. Az ügyész most 4 év fegyházat kért rá abban az esetben, ha beismerő vallomást tenne, de a vádlott nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról.

Az előkészítő ülésen nem tagadta a hívásokat és a falfirkát, de azt mondta, szerinte ezzel nem tett semmi rosszat, és csak a jó szándék vezérelte.

null

null

Arról beszélt, hogy szerinte az üzlet veszélybe sodorta az embereket, mégsem tettek semmit, amikor szólt nekik, ahogy a rendőrök sem.

A tárgyaláson a férfi vallási jellegű példabeszédet is előadott és folyamatosan szidott mindenkit.

A bírónak rá kellett szólnia, hogy fejezze be a trágárkodást.

Mivel az 54 éves férfi súlyosan beteg, mozgássérült édesanyjával él, azt kérte, engedjék haza hozzá. A bíró ezt elfogadta, így bűnügyi felügyelet alá került. A per feburárban folytatódhat egy elmeorvos szakértő meghallgatásával.