Vágólapra másolva!
A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak  és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást hét ember ellen, akik Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik településén jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak. Ezt közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán.
Vágólapra másolva!

November 9-én este a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei rendőrautóval közlekedtek egy borsodi településen,

amikor megláttak egy körözés alatt álló férfit, amint az élettársával az utcán sétált.

Kiszálltak az autóban és felszólították a 31 éves férfit, hogy álljon meg. A körözött bűnöző futásnak eredt. Amikor járőrök utolérték, le kellett fogniuk, hogy megbilincselhessék. A férfi ellenállt, és próbált kiszabadulni a rendőrök fogásából. Eközben a helyszínre ért a férfi élettársa, aki az egyik rendőrt az egyenruhájánál megragadta és megpróbálta lerángatni a földön lévő párjáról.

illusztráció Forrás: pixabay.com

Amikor az elfogatóparancs hatálya alatt álló férfi rokonai meghallották, mi történik, azonnal a helyszínre rohantak. A férfi édesanyja, testvérei és más hozzátartozóu a rendőröket lökdösni kezdték, a ruhájuknál fogva rángatták őket, hogy a továbbra is szabadulni próbáló rokonuk el tudjon menekülni.

Az egyik rendőrnek könnygázsprayt is be kellett vetenie. Aztán erősítés érkezett, így a férfit elfogták és a rendet helyreállították.

A nyomozó ügyészség elrendelte valamennyi elkövető őrizetét és csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt gyanúsítottként hallgatta ki őket. A bűncselekmény jellegére és a gyanúsítottak személyében rejlő társadalomra veszélyességre tekintettel - közülük öten büntetett előéletűek és hatan a szabálysértési nyilvántartásban is szerepelnek - az ügyészség mind a hét ember letartóztatást kezdeményezi. A Debreceni Járásbíróság csütörtökön dönt erről. Ha bűnösnek mondják őket, akár 8 évig is börtönben maradhatnak.