Egy mezőcsáti férfi felgyújtotta az ismerősét, miközben együtt pálinkát főztek. A férfi ezek után sem állt le, folytatta a támadást.

A férfi otthonában, az ismerősével együtt pálinkát főzött az udvarán 2017. augusztus 12-én, és közben ittak is. Egyszer csak a házigazda minden előzmény nélkül azt mondta az ismerősének, hogy 

most megdöglesz, 

majd leöntötte benzinnel és felgyújtotta. 

Hogy eloltsa magát a férfi, belefeküdt a felfújható medencébe, aztán kimenekült az utcára a támadója elől, de az utolérte. Tovább rugdosta és ütötte. 

A férfi egy nadrágszíjat kötött az ismerőse nyakára, a másik felét pedig a kezeire kötötte, így vezette tovább. Később levette róla a szíjat, és azzal ütötte a megégett hasán.   

A felgyújtott férfinak 8 napon túl gyógyuló sérülései lettek. A szakértők szerint csak a szerencséjének köszönheti, hogy életben maradt. 

A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési kísérlet miatt 11 év börtönre ítélte a férfit. Enyhítő körülmény volt, hogy beismerte a tettét, súlyosító, hogy részegen tette.

Az ítélet ellen a férfi és a védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbezett. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán fog folytatódni, a férfi addig is letartóztatásban marad – írja közleményében a Miskolci Törvényszék.