Több embert átvert egy internetes csaló a koronavírust kihasználva

Vágólapra másolva!
A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége 57 rendbeli csalással vádolta meg azt a különös visszaeső férfit, aki olyan mobiltelefonokat és légzésvédő maszkokat kínált eladásra, amelyekkel nem rendelkezett.
Vágólapra másolva!

A fiatal férfit már korábban is megbüntették csalás miatt. Két évet és 4 hónapat ült börtönben, 2017 májusában szabadult. Tavaly szeptembertől újabb bűncselekményeket követett el.

Márciusig hamis hirdetéseket tett közzé az interneten drága mobiltelefonokról.

Ezeket két internetes oldalon sikerült úgy eladnia, hogy az árat, vagy annak egy részét előre kérte átutalni egy kifejezetten erre nyitott bankszámlákra.

A hamis hirdetésekkel 20 ezer forinttól 250 ezer forintig terjedő összegeket szerzett, eközben a telefonokat a vevők hiába várták.

A férfi tavasszal a koronavírus terjedését is kihasználta.

Márciusban és áprilisban 35 embert vert át speciális légzésvédő maszkokkal. Közülük az járt a legrosszabbul, aki 3 maszkért 136 500 forintot utalt előre a férfinak.

A vádlott a csalással összesen

3,8 millió forint kárt okozott, ami nem térült meg.

A letartóztatás alatt álló férfival szemben az ügyészek 4 év börtön és 5 év közügyektől eltiltás kiszabását javasolták abban az esetben, ha beismerő vallomást tesz, és lemond a tárgyalásról való jogáról.