Orbán Viktor: Most lehet megtenni az élet védelme érdekében az intézkedéseket

Vágólapra másolva!
A masszív többség szerint az országnak a védekezés közben is működnie kell - mondta Orbán Viktor a TV2 Tények című hírműsorában. A legtöbb embert elvonná a munkától, ha bezárnák az általános iskolákat és az óvodákat - tette hozzá a kormányfő. A jövőben adókat akarunk csökkenteni, és a cél, hogy ne kelljen embereket elbocsátani. A munkaalapú gazdaságból nem engedünk - hangsúlyozta Orbán Viktor. Most lehet megtenni az élet védelme érdekében az intézkedéseket - mondta a miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

Szakértők, tudósok azt mondták, hogy az intézkedések nélkül az orvosi ellátás a megfelelő szinten egy idő után nem lenne megteremthető - mondta Orbán Viktor. A TV2-nek kijelentette, ha minden a korábbiak szerint ment volna tovább, akkor 50 százalék lett volna az esélye a működőképesség fenntartásának, míg most 99,9 százalék. A miniszterelnök elmondta, hogy most meg lehet tenni az élet védelme érdekében az intézkedéseket, mert megvan a lélektani tényező hozzá.

Szólt arról is, hogy az osztrák példát vették figyelembe az intézkedéseknél. Az egészségügyi ellátórendszer hősies állapotban van - tette hozzá.

Orbán Viktor szerint az idősek a legveszélyeztettebek, rájuk különösen figyelni kell.

Orbán Viktor: Az országnak működnie kell Forrás: Origo

Folyamatosan érkezik a gyógyszer

Kijelentette, hogy egyre több olyan gyógyszer van Magyarországon, amivel a kórházakban és otthon is sikeresen lehet kezelni a betegeket, enyhíteni a betegség lefolyását. Folyamatosan érkezik majd az utánpótlás ezekből a szerekből - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök úgy látja, Magyarországon az orvosok a bajba jutott emberen akarnak segíteni, ez az emlékünk mindannyiunknak gyerekkorunkból, ez a mai napig így van, hűek az esküjükhöz.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy közvéleményben különféle álláspontok léteznek az intézkedésekkel kapcsolatban.

tette hozzá. A legtöbb embert elvonná a munkától, ha bezárnák az általános iskolákat és az óvodákat - mondta a kormányfő.

Emberséges a rendőrség

A kormányfő szerint embert próbáló, és szomorú pillanatban vagyunk. A legfontosabb, hogy a szabálykövetők meg tudják győzni azokat, akik kevésbé követik őket - mondta Orbán Viktor.

tette hozzá.

A rendőrségnek emberségesnek kell lennie, de nem szabad puhának lennie, mivel a szabályokat be kell tartatni - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szólt arról is, hogy a katonaság is segíteni fogja a járőrözést, vegyesen fognak szolgálni.

A vakcináról azt mondta, hogy olyan vakcina, ami az előírt négy akadályon átjutott volna, olyan még nincs. Olyan már van, ami három próbát már kiállt - tette hozzá. Az Európai Unióban előállított vakcinák januárban megtehetik a negyedik lépést, hasonlóan az oroszokhoz és a kínaiakhoz - vélte a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta, az intézkedések hatásait két héten belül lehet majd érzékelni. A kormányfő az osztrák és a német kancellárral is egyeztetet, és tőlük is ezt az infomációt kapta.

A kormányfő szerint a most következő hónapban a túlélést tudják biztosítani a vállalkozásoknak. A jövőben adókat akarunk csökkenteni, és a cél, hogy ne kelljen nekik embereket elbocsátani. A munkaalapú gazdaságból nem engedünk - zárta szavait.