Gyorshajtás miatt halt meg a sofőr fia és annak barátnője Salgótarjánnál

2020, Budapest, Koronavírus, kijárási korlátozás, meghosszabbítás, vírus, rendőr, rendőrség, rendőrautó, rendőr autó, illusztráció
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Gyorsan hajtott az a férfi, akinek az autója megcsúszott a 21-es főúton Salgótarján közelében és az árokba csapódott. A hátsó ülésen ült a fia és annak barátnője, akik nem voltak bekötve és kirepültek az autóból a becsapódáskor. Mindketten belehaltak a sérüléseikbe. 
Vágólapra másolva!

Tavaly augusztus 15-én a délelőtti órákban, a 21. számú főúton Salgótarján felől, Vizslás-Újlak felé ment autójával a férfi, a hátsó ülésen 19 éves fiával és annak 18 éves barátnőjével, akik nem kapcsolták be a biztonsági övüket.

A férfi a megengedett sebességet túllépve, 119-125 km/órával hajtott, amikor egy jobbra ívelő kanyarhoz ért, amiben az autó gumijai elvesztették a tapadásukat.

Az autó áttért a külső sávba, ahol a füves útpadkán keresztül a vízelvezető árokba csapódott.

A becsapódástól a hátsó üléseken utazók kirepültek az autóból és olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy az egyikük a helyszínen, a másik fiatal pedig a kórházban meghalt.

Illusztráció Fotó: Medgyesi Milán - Origo

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a férfi ellen.

A bíróság figyelembe vette a férfi büntetlen előéletét, megbánó magatartását és azt, hogy a gyermeke elvesztésén túl maga is súlyosan megsérült, de a szándékos gyorshajtás és a két halálos áldozat miatt letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

Az egy év fogház mellett két évre eltiltották a vezetéstől, valamint kötelezték az 534 044 Ft bűnügyi költség megfizetésére. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős, az eljárás másodfokon folytatódik.