A bevándorláspárti baloldal nem mer szembenézni azzal a kényelmetlen ténnyel, hogy a tömeges bevándorlással az iszlamista terror veszélye is nő, és amíg a brüsszeli baloldali elit ezt nem látja be, addig újabb európaiakat fognak legyilkolni - jelentette ki a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) képviselőcsoportja közleményében csütörtökön.

Az EP brüsszeli plenáris ülésének a terrorizmus elleni küzdelemről szóló vitája kapcsán a képviselőcsoport közleményében leszögezte: a balliberális politikusok mindenről beszélnek, csak azt nem merik beismerni, hogy a terrorhullámnak köze van a bevándorláshoz.Amikor a terror lecsap, a baloldal felteszi a szemellenzőt - fogalmaztak.

Mint emlékeztetnek, a terrorizmus kérdését az EP azért tűzte napirendre, mert az elmúlt hetekben iszlamista terrorhullám söpört végig Európán.

A két, vérfagyasztó kegyetlenséggel végrehajtott lefejezéses támadás Franciaországban, majd a négy ártatlan életet követelő bécsi lövöldözés sokkolta Európát - írták.

Rendőrök a nizzai Notre-Dame-bazilikánál elkövetett késes támadás helyszínén 2020. október 29-énForrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Véleményük szerint a baloldali politikusoknak, köztük Dobrev Klárának, a Demokratikus Koalíció (DK) és Donáth Annának, a Momentum Mozgalom EP-képviselőinek, ez nem volt elég ahhoz, hogy kinyíljon a szemük. A társadalmi egyenlőség és a befogadás fontosságának hangoztatása mellett nem látják, vagy nem akarják látni a valóságot, a nizzai merénylő ugyanis alig egy hónapja érkezett Európába egy migránsszállító NGO-hajón - emelték ki.

A bevándorláspárti baloldal azonban nem mer szembenézni azzal a kényelmetlen ténnyel, hogy a tömeges bevándorlással az iszlamista terror veszélye is nő. Amíg a brüsszeli baloldali elit ezt nem látja be, addig újabb európaiakat fognak legyilkolni - fogalmaztak.

Gépfegyveres rendőrök a Bécs belvárosában elkövetett merénylet helyszínén 2020. november 3-ánForrás: MTI/AP/Ronald Zak

Franciaországban október közepén egy 17 éves muszlim migráns diák késsel megölte és lefejezte Samuel Paty középiskolai történelemtanárt Párizs külvárosában, miután a tanár a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákoknak.

Október 29-én egy 21 éves tunéziai migráns a dél-franciaországi Nizzában késsel támadt a Notre-Dame-bazilikában tartózkodó három emberre, egy idős nőt lefejezett, a sekrestyést és egy másik nőt halálosan megsebesített. Bécsben november 2-án egy iszlamista férfi egy zsinagógánál lövöldözött, és négy embert megölt, huszonkettőt pedig megsebesített.